Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Szeptember 05. 10:11, hétfő | Helyi
Forrás: Edve Önkormányzata

Edve nagy napja

Edve nagy napja

Három beruházást is avattak egyidőben Edvén.

Edve községben a hétvégén nagyszabású eseményre került sor. A kis község méreteihez képest nagy felújítások avatóünnepségére került sor. 

Imre László polgármester adott tájékoztatást a rendezvényről:

- Július elején a falunapunkon azt mondtam a megjelent edvei és innen elszármazott vendégeinknek, hogy azt szeretném, ha az edvei búcsú hagyományos napján, szeptember negyedikén újra találkozhatnánk, hogy a kis falunk főterén, a Templomok terén elvégzett beruházásokat méltó módon avassuk fel. Nagy munka vette tehát kezdetét, mert 8 hét alatt kellett elvégezni három jelentős felújítást. Mindhárom munka pénzügyi alapját LEADER pályázatokból teremtettük elő. Két pályázatot az önkormányzat, egyet pedig az evangelikus egyház nyújtott be és nyert is meg. A pályázati támogatásokkal, és a hozzárakott önkormányzati önrésszel együtt 24 millió forintnyi fejlesztés valósult meg, ami a mi életünkben egy hatalmas összeg és hatalmas lépés. Az evangélikus egyház a templom felújítására nyert pályázati támogatást, az önkormányzat pedig a fő tér megújítására és Közösségi Ház létrehozására. A fő téren parkot hoztunk létre játszótérrel, sétánnyal, ahova elültettünk 50 facsemetét és 250 cserjét. A Közösségi Házban konditermet és társalgót alakítottunk ki a hozzájuk tartozó szociális helyiségekkel. A park Béres Tibor, a templom és a közösségi ház Cseh Gyula vállalkozók munkáját dícsérik, akik nem csak rövid idő alatt elkészültek, de kiváló minőségű munkát is végeztek.
A nagy nap előtt összegyűltek az edveiek, és társadalmi munkában takarították és csinosították a területet, hogy minden készen álljon az ünnepségre.
Vasárnap került sor az avatóünnepségre, ahol köszöntöttem a vendégeket, és beszédet mondott Hámori György Kapuvár polgármestere és a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület elnöke, Ivanics Ferenc országgyűlési lépviselő. Megtisztelte jelenlétével ünnepségünket Szemerei János evangélikus püspök úr is, aki köszöntötte az egybegyűlteket. Ökumenikus istentisztelet után került sor az ünnepélyes avatásra- zárta táéjékoztatóját a polgármester

Címkék: edve

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.