Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Június 09. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: saját forrás

Egy magyarkeresztúri lakos hozzászólása a belháborúhoz

Egy magyarkeresztúri lakos hozzászólása a belháborúhoz

Hogy látja egy állampolgár? Neve a szerkesztőségben, de kérésére megőrizzük névtelenségét.

Tisztelt Cím!

A belháború Magyarkeresztúron című cikkükhöz szeretnék hozzászólni. Mivel a hozzászólásom kicsit hosszúra sikeredett, és mindenképpen névtelen szeretnék maradni, érdeklődni szeretnék, hogy van-e lehetőség arra, hogy a csatolt cikket közzétegyék.- ezzel a bevezetővel kaptunk egy valóban nagyon hosszú írást. Mivel az ebben az ügyben írt cikkeinket több ezren olvasták, érdekli az olvasókat, ezért itt csak részleteket közlünk a levélből, de a linkre kattintva teljes levelet elolvashatják.

Magyarkeresztúron élek születésem óta, és nagyon elszomorít az a sárdobálás ami az interneten megy. Névtelenül írok, mert csak a véleményemet akarom elmondani, senkit nem akarok megbántani, tényeket szeretnék közölni, és ehhez kapcsolatos kérdéseimet, kételyeimet fogalmazom meg azok nevében, akik hozzám hasonlóan klikkesedés nélkül, csak békében és nyugalomban szeretnének élni a településen. Szeretném közölni pártatlan vagyok, és még soha nem írtam semmihez, de most valahogy úgy érzem meg kell osztanom a gondolatimat. Nem voltam képviselő és egyelőre nem is akarok lenni, mert sem energiám sem időm nincs rá. Mindkét félnek megvan a maga tábora, én egyikhez sem tartozom.

Nem a polgármester asszonyra szavaztam, mert én is úgy gondoltam, hogy fiatalítás kell, adjunk esélyt másnak is. Ezzel szemben az alpolgármester úr megkapta a szavazatomat. Mindezek ellenére elgondolkodtató és felháborítónak tartom, hogy az interneten másról nem lehet olvasni közösségi oldalakon, csak hogy mindenért a polgármester a felelős. És ez nem most kezdődött, már a választások előtt, vagy talán még régebben. Kampány, ellen kampány, lejárató kampány, üres ígéretek. Októberben ez végre lezárult és én beletörődtem az eredménybe. (....)

Már a decemberi közmeghallgatáson lehetett látni, hogy a három képviselő nem támogatja a polgármestert, és aki nyitott füllel és szemmel járt a faluban, azt nem érték váratlanul az események. Ez nem egy hirtelen jött döntés volt, korábban hangoztatták, hogy a megbuktatják a polgármestert! Olvashattuk, hogy ez játszott szerepet a képviselő lemondásában is.

Tele vagyok kétségekkel, kérdésekkel, amire az egyik féltől sem kaptam választ. A polgármester asszonyt és a képviselőket nem azért választotta meg a falu, hogy bennünket, lakosokat és a települést képviseljék? Ki képviselt minket vagy a települést akkor, amikor személyeskedésre hivatkozva hárman feloszlatták magukat? (....)

Senkit nem akartam megbántani, de a teljesség kedvért a gondolatimat szerettem volna megosztani, mert nem tartom helyesnek, ami most a faluban történik, és kérem, mindenki nézzen először magába és azután bíráljon vagy ítélkezzen mások felett. Itt a lehetőség, ha úgy érzi valaki, hogy jobban csinálná a dolgokat, jelöltesse magát polgármesternek vagy képviselőnek, de utána a bizalomért cserébe, felelősségteljes munkát kellene vállalni, nem a saját sértődöttségünket szem előtt tartva, hanem a falu és a lakosok érdekeit. A választási kampányban pedig ne a másik fél lejáratásával akarjon senki előbbre jutni! Most már nem érdekelnek az üres szavak, hogy ki mit szeretne tenni a faluért, azt is mondja el hogyan!? Elmegyek szavazni, mert mindenki szavazata számít, de tudom, hogy ekkora faluban ennyi pénzből nem lehet csodát tenni! Csak egyet szeretnék attól az öt embertől, akik a jövőben majd döntenek helyettünk, hogy a megszavazott bizalmat felelősségteljes, tisztességes, becsületes a falu összes lakosát egyformán képviselve és nem öncélú munkával hálálják meg! Mindenkinek megfelelő polgármestert sehol nem lehet választani, de akit a falu választ, azt el kell fogadni!!

Remélem, azért elolvassák sokan és elgondolkodnak azokon a dolgokon, amiket kiírtam magamból.

Köszönettel:
egy magyarkeresztúri lakos

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 16:00, szombat | Helyi

Emlékezzünk és emlékeztessünk

Pályázati felhívás a magyarországi holokauszt 80. évfordulójának alkalmából.

2024. Május 04. 13:00, szombat | Helyi

Madárfiókát találtam, mit tegyek?

Útmutató szakértőktől.

2024. Május 04. 09:00, szombat | Helyi

Nyári alkotótábor gyerekeknek Beledben

Érdeklődni jelentkezni a művelődési házban lehet.

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.