Városlista
2023. február 2, csütörtök - Karolina

Hírek

2014. November 11. 06:00, kedd | Belföld
Forrás: onlinejogsebesz.hu

Eladás után bejelentkezve maradt a volt lakástulaj – Mi a teendő?

Eladás után bejelentkezve maradt a volt lakástulaj – Mi a teendő?

Adás-vétel után is továbbra is az eladott lakásba van bejelentkezve a korábbi tulaj, mi a teendője ebben az esetben az új tulajdonosnak. Az onlinejogsebesz.hu szakértői válaszolnak. Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
A lakásomat 4 éve vettem, a problémám, hogy a volt tulajdonosnak a levelei azóta is oda érkeznek. Bementem az illetékes okmányirodába, hátha megtudom, hogy hol lakik a volt tulaj, megnézték és még mindig oda van bejelentkezve, állandó lakóhelynek. Azt mondták az okmányirodában, hogy én nem tudom kijelenteni, vittem az adásvételi szerződést is és a tulajdoni lapot is hogy enyém a lakás. Mit tudok tenni, hogy ne legyen Ő ott bejelentve? A felesége és a gyermekei kijelentkeztek, csak a férfi nem. Nem tudom a tartózkodási helyét és egyáltalán semmit, hogy hol található meg a volt tulaj. A feleségével beszéltem, de azt mondta, elváltak és nem tudja ő sem. Kérem, adjanak tanácsot, mit tegyek?

Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelettel.
2014. 07. 01.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Álláspontom szerint Önnek helytelen felvilágosítást adtak az önkormányzatnál. Ilyen esetben ugyanis meg lehet indítani a kijelentkeztetési eljárást. Ez ugyan hosszabb időt vesz igénybe, de a végén sikerrel jár.

Azt javaslom, hogy ismételten keresse meg az önkormányzatot, és indítsa meg az eljárást, a megfelelő dokumentumokat vigye magával.

A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.
A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon, a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Lendvai Zsuzsa ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 02. 12:43, csütörtök | Belföld

Több százezer lefoglalt védőmaszkot ajánlott fel a NAV karitatív célra

Több százezer lefoglalt védőmaszkot ajánlott fel a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) karitatív célra.

2023. Február 02. 09:23, csütörtök | Belföld

Megmenthette volna az élettársát, ha segít az ellátásában

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki vérző sérüléssel magára hagyta élettársát, aki a sérülés következtében életét vesztette.

2023. Február 02. 09:21, csütörtök | Belföld

Kiskorú rokonait vette rá arra, hogy piát lopjanak neki

A Hevesi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetésétől számított két hónapon belül bíróság elé állította azt a 28 éves nőt, aki arra vette rá kiskorú rokonait, hogy a boltból szeszes italt lopjanak.

2023. Február 02. 09:00, csütörtök | Belföld

Újabb 17 embert fogtak el az orvosi segédeszközökkel kapcsolatos csalási ügyben

Újabb 17 embert - köztük orvosokat és cégvezetőket - fogtak el az orvosi segédeszközökkel kapcsolatos csalási ügyben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.