Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Március 01. 10:23, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: Kapuvár Város Önkormányzata

Elfogadta a költségvetést a kapuvári képviselő testület

Elfogadta a költségvetést a kapuvári képviselő testület

Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-én tartotta ülését.

Első napirendi pontként Kapuvár Városi Önkormányzat 2012. évi költségvetésének megtárgyalása és az erről szóló rendelet megalkotása szerepelt.

A 2012. évi költségvetés összeállításához Magyarország központi költségvetéséről szóló törvény, az államháztartási törvény, valamint az államháztartási törvény végrehajtásáról szóló kormányrendelet szolgált alapul.
A város költségvetésének összeállítását nehezítette, hogy a jogszabályi változásoknak megfelelően ez évben a Polgármesteri Hivatalt külön költségvetési szervként kellett szerepeltetni, kiadásait és bevételeit az önkormányzattól elkülönítve kellett tervezni.A költségvetés elkészítésénél figyelembe vették a koncepcióban elfogadott alapelveket, a hatályos jogszabályokból eredő kötelezettségeket, a képviselő-testület előző években vállalt kötelezettségeit.
2013. évtől már nem lehet hiánnyal tervezni a költségvetést, ezért az ez évi költségvetést is úgy kellett kialakítani, hogy a működési hiány összege kezelhető legyen.
Az önkormányzat előtt álló év továbbra is szigorú pénzügyi politikát kíván. A fejlesztések csak a bevételek alakulásának függvényében indulhatnak, és mind az önkormányzati, mind pedig intézményi szinten további takarékosságra kell törekedni.

A Képviselő-testület a város költségvetését

5.768.427 E Ft. költségvetési bevétellel,
5.846.395 E Ft költésvetési kiadással
77.968 E Ft működési hiánnyal fogadta el.

Második napirendi pont Kapuvár Város Környezetvédelmi Programjának tárgyalása volt. A környezetvédelmi Programot II. fordulóban tárgyalták a képviselők.A programba beépítésre kerültek a képviselőktől, illetve az egyéb szervektől érkező javaslatok, észrevételek.A program a korábbihoz képest lerövidítésre került. Így áttekinthető, könnyen kezelhető előterjesztést olvashattak a képviselők. A környezetvédelmi program tartalmazza a város környezetvédelmi elképzeléseinek minden lényeges elemét, és megfelel a jogszabályi követelményeknek.

Az előző napirendhez kapcsolódóan a városképet meghatározó épületek, építmények védelméről szóló rendelet módosításra került sor.

A rendelet melléklete kiegészítésre került néhány olyan létesítménnyel, amelynek helyi védelem alá helyezését a Képviselő-testület szükségesnek tartotta. A Nemzeti Sírkert részét képező 4 temetői síremlék helyi védetté nyilvánításáról is döntöttek a képviselők.

Ezt követően képviselő-testületi döntést, jóváhagyást igénylő ügyek következtek.

Döntött a Képviselő-testület

- 8611. számú közút Kis-Rába híd elnevezéséről. A híd - a lakossági véleményeket figyelembe véve - a Szent Anna nevet kapta.

- Kapuvár-Beledi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodását módosították a jogszabályi változásoknak megfelelően, illetve a Fejlesztési Tanács megszűnésével kapcsolatban a Fejlesztési Tanácstól átvett feladatokkal.

-A Győr-Moson-Sopron Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Alapító Okiratát és Társulási Megállapodását szintén módosították. A módosítást az indokolta, hogy a megyei önkormányzat irányítása alatt álló intézmények átkerültek állami irányítás alá, így változott a társulásban résztvevők köre.

- Közművelődési érdekeltségnövelő támogatást biztosítottak a Rábaközi Művelődési Központ és Városi Könyvtár eszközfejlesztésére.

- Hanyistók Kerékpáros Centrum üzemeltetésére vonatkozó pályázati kiírásra egy pályázat érkezett, a pályázatot a KAPUKOM Kft. nyújtotta be. A pályázat megfelelt a kiírási feltételeknek, ezért a Képviselő-testület nyertesként a KAPUKOM Kft-t hirdette ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől