Városlista
2022. május 17, kedd - Paszkál

Hírek

2018. Február 13. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Elfogták a rendőrök a fiatal lány támadóját

Elfogták a rendőrök a fiatal lány támadóját

Javasolták a férfi előzetes letartóztatását.

Győrben az egyik szórakozóhely előtt garázdaság miatt intézkedtek a rendőrök és a helyi polgárőrség tagjai 2018. február 10-én a hajnali órákban, amikor hangos női sikítást hallottak a közelből. A járőrök azonnal futva elindultak a hangforrás irányába, és a távolban két személyt vettek észre. Amint közelebb értek látták, hogy egy férfi egy fiatal lányt tart lefogva.

A lány sikoltozva próbált szabadulni támadója szorításából. A rendőrök rákiáltottak a férfira, és felszólították a cselekményének abbahagyására, azonban a támadó a lányt ellökte és futva elmenekült a helyszínről. Az egyik járőr a sértetthez rohant, míg a másik két rendőr a menekülő férfi után szaladt. Többször megállásra szólították fel, de a támadó ennek nem engedelmeskedett. A rendőrök az erőszakoskodó férfit rövid időn belül utolérték, és elfogták. Az egyenruhások kérésére a szórakozóhelynél tartózkodó polgárőrök szintén a sértetthez siettek, és megpróbálták megnyugtatni a rémült fiatal lányt, akit végül a mentők kivizsgálásra kórházba vittek.

A rendőrök a 27 éves férfit a Győri Rendőrkapitányságra előállították, ahol - őrizetbe vétele mellett - szexuális erőszak bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrség a nyomozás során - 2018. február 12-én - előterjesztést tett a gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a szülőket, hogy a fentiekhez hasonló helyzetek elkerülése érdekében fogadják meg az alábbi tanácsokat:

Ha a fiatalkorú gyermeknek engedélyezik az éjszakai „kimaradást”, elengedik az éjszakai szórakozóhelyre, vigyék el oda, tájékozódjanak a helyről és menjenek is érte!
Ha a szülő nem tud a gyermekért menni, tanítsa meg neki, hogy a hazajutáshoz hívjon taxit!
Ismerjék meg azokat a barátokat, akikkel gyermekeik szabadidejüket töltik! Lehetőség szerint ne csak őket, hanem szüleiket is ismerjék meg, tudják azt, hogy hol laknak, mi a telefonszámuk!

Szülőként tanítsuk meg gyermekünknek:

Ne közlekedjen éjszaka az utcán, ha mégis ezt teszi, akkor igyekezzen mindig barátaival együtt maradni!
Egyedül soha ne induljon el hazafelé, inkább hívjon taxit!
Soha ne üljön be idegenek autójába!
Legyen feltöltve, bekapcsolva a telefonja, hogyha szüksége van a szüleire, el tudja őket érni!
Tartsa be az előre megbeszélt hazaérkezési időpontot, ha esetleg tovább akar maradni, ezt csak akkor tegye meg, ha előtte telefonon egyeztetett a szülőkkel!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 16. 16:00, hétfő | Helyi

Fertőszentmiklóson 300 szalmabála égett, Rábacsanakon vonattal ütközött egy autó

A 19. héten történt

2022. Május 16. 13:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2022. Május 16. 08:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2022. Május 15. 15:20, vasárnap | Helyi

Vonattal karambolozott egy autó Rábacsanaknál

A jármű az árokba borult az ütközés után