Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Március 01. 07:15, csütörtök | Kék hírek
Forrás: STOP / MTI

Feladta magát a késelős rabló

Feladta magát a késelős rabló

Feladta magát a rendőrségen az a férfi, aki ellen múlt héten elfogatóparancsot adtak ki, mert társával megpróbált kirabolni egy boltot a főváros I. kerületében, az Attila úton, és eközben késsel megsebesítette az eladót.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán arról tájékozatta az MTI-t, hogy a 33 éves L. István, "szembesülve azzal, hogy országszerte keresik", nem látta értelmét a további bujkálásnak, ezért a körözés elrendelését követő napon feladta magát.

A férfit - aki védőjének kíséretében múlt szombaton a Nagykátai Rendőrkapitányságon adta fel magát - a rendőrök őrizetbe vették, az illetékes bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte.

A BRFK közlése szerint L. István még múlt kedden kora este rontott be az I. kerületi boltba, egy vásárlót leütött a nála lévő fegyverrel, majd megfenyegette az eladót, és készpénzt követelt. Az eladó azonban ellenállt, dulakodott a támadóval, a rabló ekkor a nála lévő késsel hasba szúrta az alkalmazottat, majd zsákmány nélkül kiment a boltból, és a közelben várakozó társával együtt gépkocsival elmenekült.

A férfinak a gépkocsiban várakozó, a rablásban sofőrként segítő, 38 éves társát a rendőrök néhány órán belül elfogták, és a bíróság azóta őt is előzetes letartóztatásba helyezte.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.