Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Augusztus 29. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Kapuvár Város Önkormányzata

Féléves költségvetési mérleg

Féléves költségvetési mérleg

Tájékoztató Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testületének
2012. augusztus 27. napján tartott üléséről

Az első napirendi pontban az önkormányzati érdekeltségű gazdasági társaságokba az önkormányzat által delegált felügyelő bizottsági tagok, igazgatótanácsi tagok, kuratóriumi tagok beszámolóját hallgatta meg a testület.

Második napirendi pontként a Kapuvár Városi Önkormányzat 2012. költségvetésének I. félévi teljesítéséről hallhattak beszámolót a képviselők.
A költségvetés bevételi teljesülésének alacsony százalékát (35,19%) az okozza, hogy nem került még felhasználásra a fejlesztési célra kibocsátott 1 milliárd forintnak megfelelő CHF kötvény, ami a pénzmaradvány soron található, valamint a folyamatban lévő EU-s támogatású beruházások kifizetései és igénylései is folyamatosan teljesülnek. A teljesülést befolyásolja továbbá, hogy a kórház négy hónapi összegekkel szerepel beszámolónkban.
A költségvetési beszámolót a költségvetési rendelet 2012. június 25-én elfogadott módosított előirányzataihoz viszonyították, és a teljesítések a június 30. állapotot mutatják.
Ez évtől az államháztartási jogszabályok alapján a polgármesteri hivatalt külön költségvetési szervként kell kezelni. Nem volt egyszerű a hivatal és az önkormányzat teljesítéseit a költségvetésben szétválasztani, de sikerült elkülöníteni mind a bevételi mind a kiadási forrásokat. Az önkormányzat működési bevételei magasabb szinten jelentkeztek, mint a működési kiadások, ez is pozitív. A helyi adók - amelyek nagyon fontos bevételt képeznek – 50 % felett teljesültek június 30-ig.
Működési hitelt a mai napig nem kellett felvenni, és sikerült egy olyan pályázati forrást lehívni, amire már másfél éve várnak.
A Képviselő-testület a város gazdálkodását eredményesnek és stabilnak értékelte, a költségvetés teljesítéséről szóló beszámolót elfogadta.

Beszámoló hangzott volna el a harmadik napirendi pont keretében a vállalkozó fogszakorvosok tevékenységéről, kiemelten az önkormányzattal kötött ellátási szerződésből eredő kötelezettségek teljesítéséről, valamint beszámoló a közalkalmazott fogszakorvos tevékenységéről.
Az érintett fogszakorvosok közül az ülésen senki nem volt jelen. A beadott írásos anyagot a képviselők túl rövidnek és hiányosnak találták.
A képviselő-testület szükségesnek tartja a rendelési idők betartásának ellenőrzését, mely feladatra egy képviselőt bíztak meg.

Negyedik napirendi pontként Kapuvár Városi Önkormányzat által fenntartott oktatási-nevelési intézményekben fizetendő térítési díjak és tandíjak mértékéről szóló 20/2006.(VIII.30.) rendeletének módosítása következett.
A képviselő-testület a törvényi felhatalmazás alapján rendelettel szabályozta a Berg Gusztáv Szakiskolában, a Felsőbüki Nagy Pál Gimnáziumban és a Metrum Zeneiskolában fizetendő térítési és tandíj fizetési kötelezettség mértékét. A térítési és tandíjak %-os értékei változnak, de a térítési és tandíj összegei nem emelkednek. A rendelet melléklete tartalmazza a tandíjak, térítési díjak forintosított értékeit, valamint a számítás alapjául szolgáló egy tanulóra jutó folyó kiadások összegét.

Kapuvár Város Önkormányzata és a jelenlegi szolgáltató között a helyi személyszállításra kötött szerződés hamarosan lejár. A közszolgáltatás folyamatos biztosítása érdekében a képviselők javaslatot tettek helyi menetrend szerinti személyszállítás közszolgáltatásra vonatkozó ajánlattételi felhívásra.

Végezetül a Képviselő-testület törvényi felhatalmazása alapján hozzájárult, hogy a Király-tó Óvoda és Bölcsőde és a Kapuvár Térségi Általános Iskola néhány csoportja esetében kevéssel túlléphesse a maximális csoportlétszámot.

Zárt ülés keretében szociális- és lakásügyekben, valamint és pénzügyi kérdésekben született döntés.

Hámori György
polgármester


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!