Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Január 18. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivál

Főzőcsapatok figyelem!

Főzőcsapatok figyelem!

Még lehet nevezni a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválra

A Fesztivál Hungária Kft és Kapuvár Város Önkormányzata, 2016-ban ismét megrendezi a"Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivál "gasztronómiai eseményt.

Versenykiírás
A verseny célja : Kapuvár nevezetes ételének, a kapuvári böllérmájnak népszerűsítése, gasztro barátságok szélesítése, gasztronómiai hagyományok ápolása .

Verseny fővédnöke : Hámori György Kapuvár polgármestere.
Ideje és helyszíne : 2016. február 06. / szombat/ , Kapuvári Sport Egyesület sporttelepe-fűtött rendezvénysátor.

Versenyre készítendő ételek :

  1. Kapuvári böllérmáj -minden csapatnak kötelező készíteni , kivéve a sütemény készítő versenyen résztvevőknek. / minden csapat 2kg. sertésmájat és 1 kg. sertésvelőt kap ingyenesen a szervezőktől /
  2. Népi hagyományos , vagy családi recept alapján készített ételek. - ezt nem kötelező készíteni / Bármilyen tájjelegű vagy egyéb recept alapján készíthető étel / Alapanyagokról a csapatok maguk gondoskodnak.
  3. Házi sütemény készítő verseny. Bárki nevezhet, szigoruan házi készítésű süteménnyel. A süteményeket otthon is el lehet készíteni. A süteményekből fajtánként 5 db.-ot kell leadni zsűrizésre, tortából egész tortát.

Verseny zsűrije : Szabadtűzi Lovagrend zsűritagjai.

A versenyt a Szabadtűzi Lovagrend is támogatja !

Csapat összetétele : a főzőcsapat egy fő vezetőből és korlátlan számú segítőből áll.

Az étel elkészítésének lehetőségei : gázégővel , gáz-zsámolyon. Minden csapat saját eszközről gondoskodik, betartva a tűzvédelmi, balesetvédelmi előirásokat.
Főzési adagszám : 2 adag a zsűri számára. A zsűri a tálalást is értékeli. / A megmaradt ételről a csapat saját belátása szerint dönt, értékesíteni nem szabad !/

A versenyre nevezési díj: nincs.
Díjazás : I-II-II helyezettek: serleg, oklevél , különdíjak.

Egyéb: minden csapat 2kg. sertésmájat és 1 kg. sertésvelőt kap. Egyéb alapanyagokról fűszerekről, hagymáról stb. a versenyzők maguk gondoskodnak. Amennyiben a második kategóriában kiírt étel mellé egyéb jellegű húsalapanyag is szükséges, annak eredetét a versenyzők igazolják.
Minden csapat 1 sörasztal garniturát kap.

Nevezés: /és érdeklődés/ Magyar László :20-5144143, vagy : magycsa@gmail.com

Nevezési határidő : 2016. január 31.

Program : Az érkező csapatok 7 és 9 óra között regisztrálnak, elfoglalják az előzőleg kisorsolt helyüket, átveszik az alapanyagokat.

Ünnepélyes megnyitó: 9 órakor, ezt követően a főzés megkezdése.
A zsűri a főzés során értékeli, a higiénát, csapatmunkát, ötletességet és a jókedvet.
Minden csapat időpontot kap az étele bemutatására a zsűritől.
Sütemények leadása: 10. órától.

Amennyiben a csapat a kötelezően kíírt böllérmáj mellé egyéb ételt is kíván készíteni, annak zsűrizését külön időpontban is kérheti a zsűritől.
A zsűri csak a helyben elkészített ételeket tudja figyelembe venni. / kivéve sütemények /

Eredményhirdetés: 16 órakor
A nap során, a főzés ideje alatt egyéb kulturális programok is várják az érdeklődőket.

A Fesztivál Hungária Kft , böllérmájjal , italokkal várja a Kedves Érdeklődőket.

Szervezők nevében :
Magyar László
ÍzvadÁszok Kapuvár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Május egytől új nyitvatartással látogathatók a nemzeti park bemutatóhelyei

Lászlómajor Bemutató Majorság és az öntésmajori Hanság Élővilága Kiállítás.

2024. Április 30. 16:00, kedd | Helyi

Útlezárás és parkolási korlátozás Csornán a majális miatt

Felhívás