Városlista
2021. június 14, hétfő - Vazul

Hírek

2021. Április 23. 09:03, péntek | PR
Forrás: (x)

Futó övtáska – nemcsak futóknak

Futó övtáska – nemcsak futóknak

A futáshoz semmi nem kell - szokták mondani. De próbált már vizespalackkal a kezében vagy telefonnal a zsebében kocogni? Ha felkapta a nyúlcipőt, és a szabadban mozogna, akkor néhány holmira szüksége lehet futás közben.

De egyetérthetünk abban is, hogy az értékeket és kulcsokat is jó lenne biztonságban tudni.

Szerencsére a kiváló sportszergyártók felkészültek a legkülönbözőbb felhasználói igényekre, így a futáshoz tervezett övtáska rövid idő alatt a profi és hobbi futók elengedhetetlen edzőtársa lett.

Futás közben csúszkálni fog rajtam?

A derékra csatolható sport övtáskák tervezésekor elsődleges szempontot jelent a könnyű anyaghasználat, melynek köszönhetően szinte tollpihe súlyú táskát készítenek. Anatómiai kialakítása felveszi a derék vonalát és észrevétlenül simul rá a testre, így nem lötyög ide-oda. Egy profi futó övtáska szinte eggyé válik viselőjével. Az intenzív mozgással járó verejtékezés általában a tatyót sem kíméli, ezért gyorsan száradó anyagból gyártják. Ráadásul a legjobb technológiáknak hála a pillekönnyű textil további jellemzője a szakadásmentes ripstop szövet. Így gyakori igénybevétel során is jól vizsgáznak terepen. A valóban jó minőséget képviselő sporttasi nem fog leszakadni egy-két alkalom után.

A sportoláshoz tervezett telefon- és kulcstartóval ellátott övtáska nem hátráltatja a szabad mozgást kerékpározás, futás, görkorcsolyázás és egyéb szabadtéri tréning közben sem. Mivel a futás típusától függően fontos az ergonómia, a szellőzés, a láthatóság, a tisztítás, valamint az idővel szembeni ellenálló képesség, így a változatos anyaghasználat mellett a funkcionális részek is eltérő kialakítással készülnek terepfutáshoz és kocogáshoz is. Nézzünk néhány példát, és kezdjük az „egyszerűbb” modellel.

Értéktartó futóöv

Kicsi tárolórekeszében papírpénz, kocsikulcs, néhány irat és bankkártya, vagy még egy energiaszelet is elfér – tehát tényleg csak a legszükségesebbek. Az apró öv nemcsak borzasztóan könnyű, de fényvisszaverő csíkok is biztosítják a láthatóságot a rosszabb fényviszonyok között.

Kulacstartó öv

Hosszabb távokon vagy teljesítménytúrán fontos a folyadékpótlás és a hidratálás. A sportital szállítására pedig egy kulacstartóval rendelkező deréktáska nyújthat megoldást. A flakontartó zseb rögzítéséről gumírozott zsinór gondoskodik, így mozgás közben nem eshet ki belőle a palack.

Futó övtáska telefontartóval

A mobiltelefontartós kivitel azoknak ajánlott, akik számára nélkülözhetetlen a telefon. A méretpontos mobiltartó rekeszben futás közben sem lötyög a készülék. Az átlátszó típusoknál sportolás közben is rápillanthatunk a teljesítménymérő appra vagy nem fogadott hívásainkra.

Mindenki megtalálhatja tehát az igényeinek megfelelőt - ahány futó, annyiféle övtáska.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 09. 15:41, szerda | PR

Vodka – mutatjuk, mit lehet róla tudni

Csak 18 éven felülieknek!

2021. Május 28. 15:00, péntek | PR

Sokszor rosszabb a levegő beltéren, mint az utcán

Akár 10-szer is nagyobb lehet a szennyezettség a házakban, mint kint Sokakat meglephet az a tény, hogy egy átlagos forgalmú városi utca levegője adott esetben tisztább lehet, mint egy nappalié. A legfrissebb tanulmányok szerint az ártalmas

2021. Május 21. 10:33, péntek | PR

Nem engednek a minőségből a Jánosik és Társai Kft.-nél.

Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva világították át a Jánosik és Társai Kft.-t a külső auditorok. Az internetes technika segítségével, a szigorból semmit nem engedve, minősítették a céget.

2021. Május 17. 10:29, hétfő | PR

Hogyan szabadulj meg a „tilt” érzéstől egy pókerjátszmában?

Mi az a „tilt”?