Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Április 23. 09:03, péntek | PR
Forrás: (x)

Futó övtáska – nemcsak futóknak

Futó övtáska – nemcsak futóknak

A futáshoz semmi nem kell - szokták mondani. De próbált már vizespalackkal a kezében vagy telefonnal a zsebében kocogni? Ha felkapta a nyúlcipőt, és a szabadban mozogna, akkor néhány holmira szüksége lehet futás közben.

De egyetérthetünk abban is, hogy az értékeket és kulcsokat is jó lenne biztonságban tudni.

Szerencsére a kiváló sportszergyártók felkészültek a legkülönbözőbb felhasználói igényekre, így a futáshoz tervezett övtáska rövid idő alatt a profi és hobbi futók elengedhetetlen edzőtársa lett.

Futás közben csúszkálni fog rajtam?

A derékra csatolható sport övtáskák tervezésekor elsődleges szempontot jelent a könnyű anyaghasználat, melynek köszönhetően szinte tollpihe súlyú táskát készítenek. Anatómiai kialakítása felveszi a derék vonalát és észrevétlenül simul rá a testre, így nem lötyög ide-oda. Egy profi futó övtáska szinte eggyé válik viselőjével. Az intenzív mozgással járó verejtékezés általában a tatyót sem kíméli, ezért gyorsan száradó anyagból gyártják. Ráadásul a legjobb technológiáknak hála a pillekönnyű textil további jellemzője a szakadásmentes ripstop szövet. Így gyakori igénybevétel során is jól vizsgáznak terepen. A valóban jó minőséget képviselő sporttasi nem fog leszakadni egy-két alkalom után.

A sportoláshoz tervezett telefon- és kulcstartóval ellátott övtáska nem hátráltatja a szabad mozgást kerékpározás, futás, görkorcsolyázás és egyéb szabadtéri tréning közben sem. Mivel a futás típusától függően fontos az ergonómia, a szellőzés, a láthatóság, a tisztítás, valamint az idővel szembeni ellenálló képesség, így a változatos anyaghasználat mellett a funkcionális részek is eltérő kialakítással készülnek terepfutáshoz és kocogáshoz is. Nézzünk néhány példát, és kezdjük az „egyszerűbb” modellel.

Értéktartó futóöv

Kicsi tárolórekeszében papírpénz, kocsikulcs, néhány irat és bankkártya, vagy még egy energiaszelet is elfér – tehát tényleg csak a legszükségesebbek. Az apró öv nemcsak borzasztóan könnyű, de fényvisszaverő csíkok is biztosítják a láthatóságot a rosszabb fényviszonyok között.

Kulacstartó öv

Hosszabb távokon vagy teljesítménytúrán fontos a folyadékpótlás és a hidratálás. A sportital szállítására pedig egy kulacstartóval rendelkező deréktáska nyújthat megoldást. A flakontartó zseb rögzítéséről gumírozott zsinór gondoskodik, így mozgás közben nem eshet ki belőle a palack.

Futó övtáska telefontartóval

A mobiltelefontartós kivitel azoknak ajánlott, akik számára nélkülözhetetlen a telefon. A méretpontos mobiltartó rekeszben futás közben sem lötyög a készülék. Az átlátszó típusoknál sportolás közben is rápillanthatunk a teljesítménymérő appra vagy nem fogadott hívásainkra.

Mindenki megtalálhatja tehát az igényeinek megfelelőt - ahány futó, annyiféle övtáska.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 10:10, péntek | PR

A multifunkcionalitás a stílusjegyek kombinálásában is nyerő választás!

A mai gyors tempójú világban, ahol minden perc számít, a többfunkciós ruhadarabok és kiegészítők kiemelkedő szerepet kapnak a divatiparban.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.