Városlista
2023. március 29, szerda - Auguszta, Bertold

Hírek

2012. Február 01. 10:54, szerda | Sport
Forrás: mno.hu/MTI - Fotó: MTI

Gyurta kapta a legtöbb szavazatot

Gyurta kapta a legtöbb szavazatot

Gyurta Dánielt választották az elmúlt esztendő legjobb sportolójává a Samsung Magyarország szavazásán.

Az elektronikai cég sportportálján indított közönségszavazást, amelyen a 2011-ben 200 méter mellen világbajnok úszó a kajakos Kozák Danutát és a tornász Berki Krisztiánt megelőzve végzett az élen – derült ki a Samsung és a Magyar Olimpiai Bizottság keddi közös sajtótájékoztatóján.

Facskó István, a Samsung hazai leányvállalatának új elnöke elmondta, hogy húszéves múltra tekint vissza az együttműködésük a MOB-bal, s ezalatt az idő alatt példaértékű eseményeket szerveztek meg. Ennek folytatása a mostani közös kezdeményezés, amelynek során idén minden hónapban megválaszthatják a szavazók a legjobb sportolót.

Az első díjazott, Gyurta elmondta, hogy a március végéig tartó alapozás közepén tart. „Ebben az évben tényleg minden teljesen az olimpiáról szól, úgy érzem, éremesély van a kezünkben, szeretnék élni ezzel a lehetőséggel” – nyilatkozott a 2004-es athéni játékokon ezüstérmes úszó.

A Samsung Mindenki olimpiája mottóval útjára indított kezdeményezése során kiválasztották azokat is, akik július 13-án Londonban részesei lehetnek az ötkarikás fáklyaváltónak. A cég hétköznapi hősöket keresett, olyanokat, akik életük során példamutatásukkal és tetteikkel is segítettek embertársaikon. Így esett a választás Fleck Annamáriára, Hardi Barnabás Gyulára, Kis Mirellára, Snow Andreára, Steinbach Évára, Tomán Edinára, Veres Richárdra és Vajgel Zitára, ők futhatnak majd Angliában az olimpiai lánggal.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 29. 07:50, szerda | Sport

Új szabályok lépnek életbe az ünnepélyes kezdőrúgásokra

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) döntése szerint az OTP Bank Ligában és a Merkantil Bank Ligában a most hétvégi bajnoki fordulótól kezdődően szigorú szabályok betartása mellett lehet ünnepélyes kezdőrúgást elvégezni.

2023. Március 27. 13:00, hétfő | Sport

Magyar-bolgár - Motivált, becsvágyó csapatot ígér a vendég szakvezető

Mladen Krstajic szövetségi kapitány becsvágyó, motivált bolgár labdarúgó-válogatottat ígért a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

2023. Március 26. 09:47, vasárnap | Sport

Atlétikai VB: Pozitív visszajelzéseket kaptak a szervezők

Pozitív visszajelzésben részesült az augusztusi, budapesti atlétikai világbajnokság szervezőbizottsága, miután tájékoztatót tartott a nemzetközi szövetség (WA) legfőbb döntéshozó testületének.

2023. Március 25. 15:58, szombat | Sport

Lőw Zsolt követi Tuchelt a Bayern Münchenhez

A Bayern München labdarúgócsapatánál is Lőw Zsolt lesz Thomas Tuchel vezetőedző egyik másodedzője.