Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. November 20. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: mti.hu

Heteken belül lekapcsolják az áramot, a főpróba közvetett vészhelyzettel járt

Heteken belül lekapcsolják az áramot, a főpróba közvetett vészhelyzettel járt

A felhalmozott tartozás miatt heteken belül kikapcsolja az áramot a kapuvári húsgyárban a szolgáltató. - erősítette a Kapuvári Hús Zrt. felszámolóbiztosa az MTI értesülését.

Jendrolovics Pál Péter elmondta: a felszámolás alatt álló Kapuvári Hús Zrt. 99 százalékos tulajdonában lévő Kapuvári Bacon Kft. halmozta fel azt a mintegy 25 millió forintos tartozást, amely miatt a lépést az áramszolgáltató megtette. Csakhogy egy fél napnál hosszabb kimaradás veszélyezteti a most is működő hűtőház üzembiztonságát; itt összesen 14 tonna, a környezetre és a lakosságra is veszélyes ammónia kering a rendszerekben.

Hozzátette: a péntek délutáni lekapcsolásután három óra alatt sikerült a katasztrófavédelem megyei igazgatósága közreműködésével elintézni, hogy helyreállítsák a szolgáltatást. Ez a pénteki "főpróba" közvetett veszélyhelyzetet teremtett. Ahűtőház keringető rendszerei újraindultak, "minden környezetvédelmi veszélyhelyzet megszűnt, a rendszer szakmai felügyelete továbbra is biztosított".

Megjegyezte, hogy a fizetésképtelenség miatt előállt helyzet rendezésére már napok óta folynak az egyeztető tárgyalások, ezért is "derült égből villámcsapásként jött a hír", hogy rapid módon megszüntették a szolgáltatást. Hétfőn összeül a témával kapcsolatban a városi védelmi bizottság, amelyet a polgármester vezet.

A felszámolóbiztos elmondta, "a gyárkapun belül teljes a pénztelenség, az elfogadható munkafeltételek lassan megszűnnek", már a vagyonvédelmi és állagmegóvási feladatokra sincsen forrásuk. "Húsz éve dolgozom ezen a területen, ennyire szegényes körülményekkel és ilyen partner nélküli környezettel nagyvállalati felszámolásnál még nem találkoztam" - jegyezte meg Jendrolovics Pál Péter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.