Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Május 26. 11:20, vasárnap | Helyi
Forrás: saját forrás

Hip hop táncversenyt rendeztek Kapuváron

Hip hop táncversenyt rendeztek Kapuváron

New York utcáinak hangulatát hozták a Rábaközi Művelődési Központ színpadára.

Tegnap egész délután szólt a zene, egymást váltották a táncosok a színpadon. A "Gangster Challenge Hip Hop Dance Event" résztvevői különböző stílusokban, egyéni és páros párbajokban és csoportos show tánc kategóriában mutatták be tudásukat.

A baráti, jó hangulatú rendezvényen a résztvevők hangosan bíztatták egymást, és talán a mindennapi életben is el kellene tanulni ezektől a fiataloktól azt, hogy amikor egy-egy párbajban kihirdették a győztest, összeölelkeztek, gratuláltak egymásnak. Senki nem morgott, duzzogott. Pedig nem tét nélküli volt a "játék". A szponzorok jóvoltából jelentős pénzdíjakat lehette nyerni. Az egyes kategóriákban az első 100.000, a második 60.000, és még a harmadik helyezett is 40.000 forintot nyert.

A verseny egyik szünetében a kapuvári Rabi Imrével beszélgettünk.

- Milyen gyakran versenyeztek?

- Az idei évben ez már a második versenyünk, az első februárban volt itt Kapuváron a sportcsarnokban. Ez a mai egy magasabb színvonalú, jobb technikával megrendezett verseny az átlagosnál magasabb pénzdíjakkal, mindezekért köszönet a szponzorainknak.

- Hány helyről jöttek versenyzők?

- Nagyon sok helyszínről, mindet hirtelen fel sem tudom sorolni, de Sárvártól Debrecenig, Székesfehérvártól Kecskemétig, Szombathely, Zalaegerszeg, szóval sok nevezőnk van, még Szlovákiából is jöttek.

- Nagyon, izgalmasak, pörgősek ezek a párbajok. Felmennek a színpadra, táncolnak, és a zsüri már mutatja, ki jutott tovább. Hogy foglalnád össze egy laikusnak a verseny lényegét? Mi alapján dönt a zsűri?

- Nem előre betanult koreográfiát mutatnak be, hanem véletlenszerűen kapott zenére kell improvizálniuk, ez a legnagyobb nehézsége. Ezért hívják free style-nak. Egy-egy stílushoz nagyon értő, azt magas szinten művelő külföldi zsűritagot kértünk fel. A mai versenyzők holnap tőlük tanulhatnak táncot. Aszerint születik a döntés, hogy a táncos mennyire ismeri a stílus alapjait, mennyire tisztán táncolja, mennyire egyedi, és mennyire tudja kihasználni a zene adta lehetőségeket.

- Mondj néhány mondatot a saját csapatotokról.

- A kapuvári Movement Dance School 5 csapatot és több párost indított, gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Ahhoz, hogy versenyezhessen valaki, több éves kemény munkára, felkészülésre van szükség. Több mint százan táncolnak nálunk itt Kapuváron, a legjobbak juthatnak el a versenyekre. Hetente több edzés van, verseny előtt még pluszban hétvégén is. Sok időt rá kell áldozni, és az edzések mellett otthon is gyakorolni kell, hogy minél színvonalasabb, biztosabb legyen a tudásunk. Ötödik éve működünk, és sok ember munkája, erőfeszítése, sőt megszállottsága van benne. Ez az a műfaj, amiért nagyon meg kell dolgozni, nagyon meg kell izzadni.

Címkék: hip hop, kapuvár, Tánc

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.