Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Február 26. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hogyan lehetsz tűzoltó?

Hogyan lehetsz tűzoltó?

Pályaorientációs tájékoztató a középiskolákban

Ezen a héten a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pályaorientációs tájékoztatót tartott a szakközépiskolákban. Az ismertetők Csornán a Győri Szolgáltatási SZC Hunyadi János Középiskolában és a Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának több végzős osztályában zajlanak. Ezekben az iskolákban évek óta folyik rendvédelmi képzés, s a diákok a nyári gyakorlatok során megismerték a katasztrófavédelem szervezetét, a tűzoltók munkáját. A közösségi szolgálatot is többen a kirendeltségeken, tűzoltóságokon töltötték, így a mindennapi feladatokba is betekintést nyertek.

A humán szolgálat munkatársai a napokban több mint száz diákot tájékoztatnak arról, mi a felvételi eljárás menete, illetve arról, hogy hogyan lehet valaki tűzoltó. Fontosnak tartják, hogy tudjanak a diákok arról a lehetőségről, hogy az érettségizett, tizennyolcadik életévüket betöltött fiatalok már jelentkezhetnek tűzoltónak.

Az osztályfőnöki órákon az érdeklődőket megismertették a felvételi eljárás menetével. Komoly egészségügyi, fizikai, pszichikai szűrés után vizsgálják a fiatalok kifogástalan életvitelét, s ha ezeken a vizsgálatokon sikerül megfelelni, akkor kezdődik a képzés. A tűzoltó II. rész-szakképesítés több modulból áll, először egy komoly fizikai megterheléssel járó két hónapos rendvédelmi képzés várja a fiatalokat, majd ezután következik a szakmai oktatás és gyakorlati képzés. A sikeres vizsgák után válik majd hivatásos tűzoltóvá a jelentkező.

Az előadók a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folyó képzésről, a szakokról, az ottani lehetőségekről is tájékoztatták a továbbtanulni szándékozó fiatalokat, hiszen az egyetemi képzés után is lehetőségük van a katasztrófavédelem több szakterületén elhelyezkedni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei