Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Szeptember 26. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: előválasztás.hu

Hol és hogyan szavazhatnak a keddig meghosszabbított ellenzéki előválasztáson a Csorna központú országgyűlési választókerületben?

Hol és hogyan szavazhatnak a keddig meghosszabbított ellenzéki előválasztáson a Csorna központú országgyűlési választókerületben?

Terheléses támadás miatt két napra le kellett állítani az előválasztást.

Szeptember 17-én megjelent cikkünkben tájékoztattuk az olvasókat az ellenzéki előválasztásról, annak módjáról, helyszíneiről és időpontjáról. Mint az közismert, a szeptember 18-án elindult előválasztást váratlan esemény törte meg. Erről az előválasztás technikai hátterét biztosító független civil szervezet ezt a tájékoztatást adta ki:
"Óriási előkészítő munka után ma (szeptember 18 szombat) reggel hat órakor indult az előválasztás és egészen délelőtt 10 óráig rendben működött a rendszer. Ezután történt valami. Szervereink instabillá, majd elérhetetlenné váltak, pedig a nagy érdeklődés ellenére csak töredékét használták az erőforrásainknak.

A szervező pártokkal közösen az elmúlt órákban minden részletre kiterjedő technikai elemzést végeztünk, amely alapján teljesen világossá vált, hogy erősödő terheléses támadások érték az előválasztás háttérrendszerét, majd 10 óra körül le is blokkolták a szerverek működését.

Nem alkalomszerű túlterhelés vagy jól ismert támadási formák, hanem egy összetettebb, több lépcsőből álló visszaélés történhetett."

A rendszer biztonságát két napos megfeszített munkával tudták biztosítani, így 19-én hétfőn reggeltől lehetett újra szavazni. A technikai szünet miatt úgy döntöttek, hogy a szavazás tervezett végét két nappal meghosszabbítják. Ez a Csorna központú Győr-Moson-Sopron megyei 03. számú országgyűlési egyéni választókerületben azt jelenti, hogy az online szavazás mellett a személyes szavazást biztosító szavazósátrak is tovább fogadják a választópolgárokat.

A Csorna központú Győr-Moson-Sopron megyei 03. számú országgyűlési egyéni választókerületben két jelölt szerezte meg az előválasztáson történő induláshoz szükséges legalább 400 ajánlást. Így ebben a választókerületben két jelölt várja a szavazatokat: Kovácsné Varga Ildikó az MSZP- Párbeszéd jelöltje, akit a DK is támogat és Orbán Krisztián a Momentum jelöltje, akit a Jobbik és az MMM is támogat. Közülük az lesz jövő áprilisban az ellenzék közös jelöltje, aki most több szavazatot kap.

Az első fordulóban két szavazólapot kap a szavazó. Az egyiken a képviselőjelöltek közül választhat, a másikon a miniszterelnök-jelöltek szerepelnek.

A szavazólapon a miniszterelnök jelöltek sorrendjét sorsolással döntötték el, így ebben a sorrendben találják őket: Karácsony Gergely (MSZP–Párbeszéd és LMP) Márky-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) Fekete-Győr András (Momentum) Dobrev Klára (Demokratikus Koalíció) Jakab Péter (Jobbik) Az előválasztás második fordulóját már csak a három legtöbb szavazatot begyűjtő miniszterelnök-jelölt között rendezik meg október 4-10. között.

Hogyan szavazhat?

1. Személyes szavazás:
Mi kell hozzá? Érvényes magyarországi állandó bejelentett lakcím (lakcímkártya), érvényes személyi igazolvány vagy jogosítvány vagy útlevél, valamint személyes jelenlét a megfelelő szavazási sátorban nyitvatartási időben.
A meghosszabbított időszakban a szavazási helyszínek és időpontok:
Csorna Mártírok tere (Rossmann előtt) szeptember 27-28 8-18 óra
Tét Fő út Kisfaludy út sarok Pedró pékség előtt) szeptember 27. 8-18 óra
Kapuvár Eszterházy Pál sétány sarka szeptemberszeptember 28. 8-17 óra

2. Online szavazás:
Kell hozzá: érvényes magyarországi állandó bejelentett lakcím (lakcímkártya), külföldről online szavazhat, ha van magyarországi állandó lakcíme, érvényes személyi igazolvány vagy jogosítvány vagy útlevél, stabil internettel rendelkező számítógép vagy okostelefon, videókamera az eszközön, Email cím.
Menete: elovalasztas.hu oldalon az "online szavazok" menüpont kiválasztása, ezután meg kell adni a szavazáshoz szükséges személyi adatokat, amiket majd videohíváson keresztül ellenőriznek. Ekkor a személyi okmányokat a kamerának fel kell mutatni. Azonosítás után e-mailben lehet szavazni.

A szavazás mindkét esetben titkos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.