Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2012. Október 17. 17:00, szerda | Helyi
Forrás: saját forrás

Hol tart a városközpont felújítása?

Hol tart a városközpont felújítása?

A kapuvári városközpont megújítása a természeti és történelmi értékek megőrzésével című projekt kivitelezési munkálatait mutatták be a sajtótájékoztatón.

A sajtót Budai Imre alpolgármester tájékoztatta a beruházás helyzetéről és a még hátralévő feladatokról.
- A városközpont felújítási munkálataihoz Kapuvár Város Önkormányzata 526.531.690 Ft-ot nyert az Új Széchenyi Terv és a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretein belül. A beruházás elszámolható költsége meghaladja a 664 millió forintot, melyhez a támogatási összegen kívüli önrészt Kapuvár Város biztosítja saját forrásaiból. - kezdte az alpolgármester. A beruházás legfőbb célja, hogy egységesebb, és erősebb városközponti funkcióval rendelkező városközpont jöjjön létre, erősítve ezzel a város kulturális szerepkörét is. A kivitelezési munkálatok 2012. április hónapban indultak meg, a munkák befejezési határideje 2012. december 30.

A Hősök Parkjában elkészült a tér burkolása, a növénytelepítés csepegtetőhálózattal és locsolórendszerrel, megvalósult a játszótér öntött, biztonságos gumiburkolattal, elhelyezésre kerültek a padok, kerékpártárolók és szemetesek, kiépült a közvilágítás, tesztelésre került a szökőkút. A város Karácsonyfája a mögötte álló tiszafával együtt megmaradt, új 5 állásos parkoló épült az iskola mellé. A tér műszaki átadására október 24-től kerül sor.

A Várárokban a módosított tervek alapján nem az eredetileg tervezett zenepavilon, hanem szabadtéri színpad és lépcsők kivitelezése indult el, rámpák és rönktámfalak épülnek. Elkezdődik a Városháza épülete előtti kiskockakő burkolat építése, a közműhálózat már elkészült. A hátralévő munkák az erősáramú rendszer, a közvilágítás, a növénytelepítés, a locsolóhálózat kiépítése, a várható befejezési határidő december 28.

A Déli Várárok és kerékpárút munkálatai befejeződtek, a műszaki átadás megtörtént szeptember 26-án, ugyancsak lezárult a város egyik emblematikus épületének, a Szent Anna templomnak a részleges felújítása.

A várkertben ellkészült a terület belső térburkolása, a padok elhelyezése, a közvilágítás. Folyamatban van a locsolóhálózat kivitelezése, illetve a Városháza Keleti oldalának térkövezése, 18 db parkoló kialakítása, melyből 2 db mozgássérült parkoló. A befejező munkák a tereprendezéssel és növénytelepítéssel zárulnak, várhatóan december első felében.

A Piactéren a módosított tervek alapján a kivitelezés elindult, a csapadékvíz–elvezetés és a közvilágítás földkábele elkészült. Jelenleg útépítési munkák folynak, ezután következik a közvilágítás rekonstrukciója. Az ottani üzletek konzorciumi partnereink, náluk nyílászáró csere és akadálymentesítés fog megvalósulni a következő két hónapban. Várható befejezés december második fele.

A Városháza épülete új fa nyílászárókat, a tetőszerkezet új cserépfedést kapott, ami egyúttal megerősítésre is került. A homlokzat színezése befejező szakaszba lépett. A belső térben megvalósult egy akadálymentesítő lift, jelenleg 2 db iroda átalakítása van folyamatban. Várható befejezés december közepe.

A Rábaközi Művelődési Központban a kivitelezés szerkezetépítés részen lezárult, a belső terekben burkolási és festési munkák folynak. Az épület külső részének hőszigetelése 95%-ban elkészült, a színezés van hátra. A tető új víz- és hőszigetelést kapott. A homlokzati műanyag nyílászárók beépítésre kerültek, új belső elektromos hálózatot kapott az épület. A színházterem felújítása nem a projekt eleme, az változatlan formában maradt. Felújították a színészöltözőket és a kiszolgáló termeket. A kivitelezés várhatóan december első felében fejeződik be.

- A projekthez kapcsolódóan, annak anyagi támogatásával a nyáron sok civil szervezet tudott simeres és színvonalas programot szervezni. Fontos, hogy a megújult városközpont élettel teli, közkedvelt városi helyszín legyen. Tudja-e majd az önkormányzat saját erőből finanszírozni a jövőben ezeket a rendezvényeket?- kérdeztük az alpolgármestert.

- A korábbi években is támogattuk a civilek kezdeményezéseit. - választolta Budai Imre alpolgármester. Az idén tényleg sokat jelentett, hogy a projektből elkülönített összegből sok rendezvényhez tudtunk támogatást adni. Az a célunk, hogy ezt továbbra is fenntartsuk. Amennyire erőnkből telik, a jövőben is támogatni fogjuk a civil szervezetek programjait, és saját programokat is szervezünk. Ehhez most kitűnő helyszínt fog biztosítani az épülő szabadtéri színpad.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Május egytől új nyitvatartással látogathatók a nemzeti park bemutatóhelyei

Lászlómajor Bemutató Majorság és az öntésmajori Hanság Élővilága Kiállítás.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 16:00, kedd | Helyi

Útlezárás és parkolási korlátozás Csornán a majális miatt

Felhívás

2024. Április 30. 13:00, kedd | Helyi

Előzmény nélkül szúrta hátba iskolatársát a hatodikos lány

Emberölés kísérlete miatt indult eljárás. Videóval.