Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Január 03. 13:31, csütörtök | Helyi
Forrás: MSZP Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szervezete

Húsbavágó kérdések Kapuváron

Húsbavágó kérdések Kapuváron

Az MSZP megyei szervezetének elnöksége állásfoglalást adott ki a kapuvári húsgyárral kapcsolatban.

Néhány napja a sajtóban bejelentették, hogy állami és önkormányzati milliárdokból megmentenek három húsipari céget. Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, hogy mind a három - pápai, gyulai, és kaposvári - húsüzem esetében egyaránt megnyugtató megoldás született. Az elmúlt hetekben többször is egyeztetett a pápai, a gyulai és a kaposvári húsipari cég stabilizálásának lehetőségeiről a helyi önkormányzati vezetőkkel és országgyűlési képviselőkkel. Sajtóhírek szerint Kaposvár 3,5 milliárdot, Gyula 1,8 milliárdot, Pápa 1,5 milliárd forintot kapott. A kormány hibás gazdaságpolitikája miatt csődhelyzetbe jutott társaságok kisegítése most ennyibe került az adófizetőknek.

Miért nincs szó a Kapuvári Hús Zrt-ről és a Kapuvári Bacon Kft-ről és a 400 volt dolgozóról? Kapuvár polgármestere és országgyűlési képviselője nem kért állami segítséget? Ivanics Ferenc képviselő a szeptemberi demonstráción még azzal próbálta megnyugtatni a munkájukat féltő dolgozókat, hogy a kormány nemzetstratégiai szempontból kiemelt jelentőségű vállalattá minősítette a két kapuvári céget, és ezzel megvédi a kapuvári munkahelyeket, és biztosítja a cég további működését. Ez csak üres szöveg volt, azóta elindult a felszámolás, a dolgozókat elbocsátották.
A kapuvári önkormányzat erejéből csak a Fő téri húsbolt megnyitására futotta, amit saját cégén keresztül pályázat nélkül tett meg azzal az indokkal, hogy „enyhíti a húshiányt”. A több száz elbocsátott dolgozón ez nem segít, ők csak kétségbeesetten nézik, hogy máshol állami milliárdokból kisegítették a csődközeli húsipari cégeket.
Felszólítjuk Kapuvár kormánypárti politikusait, hogy mellébeszélés helyett több száz család nyomasztó gondjainak megoldásával foglalkozzanak!

Magyar Szocialista Párt
Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szövetsége Elnöksége


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:00, hétfő | Helyi

A Hanságban is megjelent a pásztorgém

Afrikai természetfilmekből ismerős.

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.