Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Március 30. 12:02, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Huszonnyolc településen hatmilliárd forintból újulnak meg bölcsődék

Huszonnyolc településen hatmilliárd forintból újulnak meg bölcsődék

Huszonnyolc településen hatmilliárd forintból újulnak meg bölcsődék, ötszáz új férőhely jön létre - jelentette be a pénzügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

Varga Mihály a bejegyzés alatt megosztotta a kormany.hu-n megjelent közlemény linkjét.

Az itt elérhető szövegben az áll, hogy a kormány politikájának középpontjában 2010 óta a családok állnak.

A családi adókedvezmények és támogatások mellett a folyamatosan bővülő bölcsődei férőhelyek is nagy segítséget nyújtanak a gyermeket nevelő szülőknek - tették hozzá.

A kormány az elmúlt 12 évben 60 százalékkal növelte a bölcsődei férőhelyek számát: míg 2010-ben 326 településen mindösszesen 32 ezer bölcsődei férőhely segítette a kisgyermekes édesanyákat, 919 településen több mint 55 ezer bölcsődei ellátást biztosító férőhely áll rendelkezésre - hívták fel a figyelmet.

A Pénzügyminisztérium bölcsődefejlesztési programjáról azt közölték, hogy a pályázat az ország teljes területén kiemelt figyelmet fordított azokra a településekre, ahol hiányos bölcsődei ellátással vagy férőhelyhiánnyal küzd az önkormányzat.

Az idei fordulóban a támogatási összegek is emelkedtek: bölcsődekorszerűsítés vagy meglévő bölcsőde bővítése esetén 240 millió forintra, míg új bölcsőde kialakítása esetén legfeljebb 672 millió forintra pályázhattak az önkormányzatok.

A mostani döntési ütemben a február 23-ig benyújtott pályázatok támogatása vált lehetővé. A támogatásnak köszönhetően 475 új férőhellyel 41 bölcsődei és mini bölcsődei csoport jön létre.

A mostani döntéssel együtt - 2018-as indulása óta - több mint 15 milliárd forintot biztosított a kormány a bölcsődefejlesztési programra - írták.

Címkék: bölcsőde, fejlesztés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.