Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2011. Szeptember 19. 14:23, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Ideiglenesen felpöröghet a lakáspiac

Ideiglenesen felpöröghet a lakáspiac

Az egyik ingatlanközvetítő vezető elemzője szerint ideiglenesen felpörgetheti a lakáspiacot és csökkentheti az árakat, ha az adósok egy része az ingatlan eladásából fizeti a végtörlesztést.

Azok a szociálisan rászorulók, akik eladják a házukat, Rogán Antal törvényjavaslata alapján adó és illetékmentességet is kaphatnak, valamint a banki követelés elengedése, vagy az ingatlan értékesítése után sem kellene szja-t fizetni. Az előterjesztés előírja azt is, hogy a pénzintézetek nem utasíthatják el a devizahitelesek végtörlesztési kérelmét, viszont aki ezt a lehetőséget választja, vissza kell fizetnie a korábban igényelt áthidaló kölcsönt és az árfolyamrögzítés miatt a gyűjtőszámlán felgyülemlett tartozást is. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 12:08, péntek | Belföld

NGM: az üzemanyagárak továbbra is a szomszédos országok átlaga alatt maradtak

Az üzemanyagárak továbbra is a szomszédos országok átlagárai alatt maradtak, a családok védelme érdekében a kormány továbbra is folyamatosan nyomon követi az árak alakulását

2024. Június 21. 12:05, péntek | Belföld

NGM: félremagyarázás helyett tények, nem vagyunk Európa legszegényebb országa

Az elmúlt napokban látott napvilágot az Eurostat friss adatközlése, miszerint a magyar háztartások fogyasztása az uniós átlag 70 százalékát éri el.

2024. Június 21. 12:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: háború- és migrációpárti, gazdaságellenes koalíció jött létre Weber vezetésével

Háború- és migrációpárti, gazdaságellenes koalíció jött létre Brüsszelben Manfred Weber vezetésével - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Berlinből nyilatkozva.

2024. Június 21. 07:53, péntek | Belföld

Meghosszabbította és kiterjesztette a Belügyminisztérium a vörös kódot

A HungaroMet előrejelzése alapján a Belügyminisztérium vasárnapig meghosszabbította és további vármegyékre is kiterjesztette a hajléktalanok egészségének megóvása érdekében elrendelt vörös kódot