Városlista
2023. április 1, szombat - Hugó

Hírek

2011. Szeptember 19. 14:23, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Ideiglenesen felpöröghet a lakáspiac

Ideiglenesen felpöröghet a lakáspiac

Az egyik ingatlanközvetítő vezető elemzője szerint ideiglenesen felpörgetheti a lakáspiacot és csökkentheti az árakat, ha az adósok egy része az ingatlan eladásából fizeti a végtörlesztést.

Azok a szociálisan rászorulók, akik eladják a házukat, Rogán Antal törvényjavaslata alapján adó és illetékmentességet is kaphatnak, valamint a banki követelés elengedése, vagy az ingatlan értékesítése után sem kellene szja-t fizetni. Az előterjesztés előírja azt is, hogy a pénzintézetek nem utasíthatják el a devizahitelesek végtörlesztési kérelmét, viszont aki ezt a lehetőséget választja, vissza kell fizetnie a korábban igényelt áthidaló kölcsönt és az árfolyamrögzítés miatt a gyűjtőszámlán felgyülemlett tartozást is. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 31. 19:00, péntek | Belföld

Tarra vágták az erdőt az uniós támogatásból épült lombkorona sétány építése közben

Filemon Mihály még mint magánszemély nyújtotta be 2018-ban a kérelmet, ám a pénzt 2021-ben, már polgármesterként ítélték neki oda.

2023. Március 31. 14:02, péntek | Belföld

Nagy Márton: félmillió ember hiányzik a munkaerőpiacról

A magyar munkaerőpiacon 500 ezer emberre van szükség, akiket lehetőleg Magyarországon kell megtalálni, utána jöhetnek csak a vendégmunkások - mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

2023. Március 31. 14:01, péntek | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: nemcsak a kormány, a nemzet is a NATO mögött áll

Nemcsak a magyar kormány, hanem a teljes nemzet a NATO mögött áll, mert rendkívül fontos garanciája a biztonságunknak - jelentette ki a honvédelmi miniszter pénteken Székesfehérváron.

2023. Március 31. 13:59, péntek | Belföld

A harmadik európai színvonalú kerékpáros központ nyílik meg a Balatonnál

Újabb, európai színvonalú szolgáltatásokat kínáló kerékpáros központtal gyarapodik a Balaton térsége, a harmadikat szombaton adják át Keszthelyen.