Városlista
2022. december 4, vasárnap - Barbara, Borbála

Hírek

2022. Október 01. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Red Lemon

Idén is javaslatot tehetünk, és szavazhatunk az Év bölcsődéje díjra

Idén is javaslatot tehetünk, és szavazhatunk az Év bölcsődéje díjra

150 ezer forint értékű ajándékot kap a legjobb intézmény és munkahelyi közösség

A legtöbb szülő számára megnyugtató, ha gyermeke a kis játszópajtások körében, vidám és boldog környezetben, szakértő pedagógusok kezei között, a bölcsődében töltheti a hétköznapjait. Bizonyára sokan érzik úgy, hogy nem tudják megfelelő módon megköszönni a kisgyermeknevelők áldozatos munkáját. Az Év Bölcsődéje díjra való jelöléssel azonban most meghálálhatják azt a sok-sok odafigyelést, amelyben csemetéjük nap mint nap részesül.

Legyen szó anyagi megfontolásról, vagy a kicsi szociális fejlődése miatt meghozott döntésről, egy gyermek életében mindenképp hatalmas mérföldkő az első intézménybe való belépés, ahol a szülőktől függetlenül tölt el huzamosabb időt. Ezért fontos, hogy olyan bölcsődére essen a választás, ahol a szülők nyugodt szívvel hagyhatják ott a csemetét.

„A hatályos szabályozás szerint a gyermek 20 hetes korától lehet igénybe venni abölcsődét. Bár a szülők zöme általában kétéves kor körül íratja csak be a csemetéjét, viszont a legfrissebb statisztikai mutatók szerint egyre több az egyéves, vagy az egy év alatti kicsi az intézményekben”– nyilatkozta Szűcs Viktória, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (BDDSZ) elnöke.

A megfelelő intézmény kiválasztásánál óriási jelentősége van annak, hogy a szülők alaposan tájékozódjanak, látogassanak el nyílt napokra, bölcsőde kóstolgatókra, családi napokra, annak érdekében, hogy a lehető legjobban megismerjék az intézmények szellemiségét, valamint az ott dolgozókat.

„Mivel a kisgyermeknevelők jelentik a biztonságot a kicsik számára az édesanyáról való leválás időszakában, ezért nagy gondot fordítanak arra, hogy segítsenek nekik beilleszkedni az új környezetbe. A gyermekek a bölcsődében tanulják meg a társas kapcsolatok alapszabályait, ott alakul ki először egy tudatos, biztonságot, kiszámíthatóságot nyújtó napirend az életükben, és ott tanulják meg az egyéniségüknek megfelelő ütemben az önállóság lépéseit”– tette hozzá a szakember.

Ön már megtalálta a gyermeke számára tökéletes közösséget? Az Év Bölcsődéje díjra való jelöléssel most meghálálhatja azt a sok-sok odafigyelést, amelyet az intézményben dolgozó kisgyermeknevelők nap mint nap a csemetére fordítanak. A BDDSZ aSudocremmelközösen immár ötödik alkalommal keresi közönségszavazáson keresztül az év bölcsődéjét. A szülők, vagy éppen nagyszülők október 10-ig jelölhetik kedvenc intézményüket aSudocremhivatalos Facebook-oldalán megosztott linkre kattintva:https://p.antavo.com/FqA/

A jelölt bölcsődék közötti szavazásra október 10-től 30-ig van lehetőség, a nyertes intézmény 150 ezer forint összértékű ajándékutalványban részesül.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 04. 10:00, vasárnap | Helyi

Szent Miklós ünnep Csornán a Premontrei parkban

Lovashintón érkezik a Mikulás.

2022. December 02. 16:00, péntek | Helyi

Egy hónapja eltűnt ez a fiú. Ki látta?

A nyomozók a lakosság segítségét kérik az ismeretlen helyen tartózkodó fiatal megtalálásához.

2022. December 02. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2022. December 02. 09:00, péntek | Helyi

Pályakarbantartási munkák miatt vonatpótló buszok járnak december 7-én

A vágányzári menetrend a Csorna-Sopron, Csorna-Győr, Csorna-Szombathely vonalakat is érinti.