Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Május 23. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Kapuvári Ifjúsági Mazsorett

II. Kapuvári Országos Mazsorett Fesztivál

II. Kapuvári Országos Mazsorett Fesztivál

A Kapuvári Ifjúsági Mazsorett 2013. május 18-án immár második alkalommal rendezte meg a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség országos fesztiválját Kapuváron.

A fesztiválra Debrecen, Budapest, Sárvár, Pétfürdő, Naszály és Kapuvár 16 csoportja nevezett, hogy bemutassa tudását a szakértő zsűri és a közönség előtt. A fesztivál díszvendége Dohos László Liszt-díjas karnagy, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke volt.

A zsűrit dr.Tóthné Rozsályi Judit, a Szövetség mazsorett szekciójának elnöke vezette, tagjai Jónásné Bacsó Mónika, a Debreceni Mazsorett Együttes csoportjainak vezetője és Klósz-Rukk Henriette veszprémi mazsorett oktató voltak. A fesztivált Németh-Csóka Gábor, Kapuvár város alpolgármestere nyitotta meg.

A rendezvény a Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium feldíszített tornacsarnokában meglepetéssel kezdődött.Cserpes Laura, a Magyar Televízió Dal című műsorának felfedezettje adott koncertet gyermekkora helyszínén a publikum nagy örömére.

A kitűnő hangulatot megalapozva a résztvevő csoportok jókedvűen mutatták be fúvószenére komponált látványos koreográfiáikat színpompás ruháikban. A közönség nagy tapssal jutalmazott minden produkciót.A verseny szüneteiben először a Kapuvári Ifjúsági Mazsorett utánpótlás csoportja, a Bóbiták örvendeztették meg a nézőket vidám műsorukkal. Majd a Movement Dance School táncosai adtak ízelítőt repertoárjukból Mészáros Laura és Rabi Imre vezetésével. Az eredményhirdetés előtti fináléban Kapuvár Város Fúvószenekara gondoskodott a jó hangulatról Szűcs Róbert karnagy vezényletével.

A II. Kapuvári Országos Mazsorett Fesztiválon a rövid felkészülési idő ellenére is szép sikertarattak a Kapuvári Ifjúsági Mazsorett lányai:

Az I. korcsoportban / 6-10 évesek / a 2 új taggal bővült CSIRIBIRI csoport KIEMELT ARANY oklevélben részesült.

A II. korcsoportban / 10-14 évesek / show kategóriában a NYITNIKÉK csoport tagjai szintén KIEMELT ARANY oklevelet érdemeltek ki nagyszerű teljesítményükért.

A III. korcsoportban /14-18 évesek / először szereplő TRILLA csoportot is KIEMELT ARANY oklevéllel jutalmazta a zsűri show kategóriában.

A pom-ponos bemutatók között a NYITNIKÉK polkája ARANY,míg a TRILLA szambája KIEMELT ARANY oklevelet kapott.

A lányok sikerei mellett művészeti vezetőjük, Cserpesné Buzási Beáta oktatói különdíjban részesült a látványos zászlós koreográfiákért.A kapuvári fesztiválról minden csoport szép sikerekkel és élményekkel gazdagodva térhetett haza.
Köszönet mindenkinek, aki a fesztivál szervezésében, előkészítésében, lebonyolításában részt vett.Köszönjük Pantelics Angelikának a mézesajándékokat. Hálásan köszönjük Cserpes Istvánnak, a Cserpes Sajtműhely tulajdonosának nagyvonalú támogatását,amellyel lehetővé tette a fesztivál megrendezését.

Cserpesné Buzási Beáta

Címkék: kapuvár, mazsorett

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás