Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Augusztus 12. 11:24, kedd | Belföld
Forrás: Violet C. Landers

In memoriam Robin Williams

In memoriam Robin Williams

2014. augusztus 11-én megdöbbent a világ, amikor értesült Robin Williams, a híres komikus, színész, rendező, producer váratlan halálán. Emlékezzünk rá!

Robin Williams 1951. július 21-én Chicago-ban született. Gyermekkorától kezdve sokat komédiázott és hamar népszerű lett a diáktársai között. 1973-tól politológiát tanult és tehetségével már ekkor is kitűnt, ugyanis a Nyelvjárások szakot könnyedén elsajátította.

1978-ban ismerte meg egész Amerika és ez által a világ is, mert ekkor kapta meg élete első főszerepét, Egy úr az űrből címmel futó sorozatban, amely egészen 1982-ig futott. Innentől kezdve nem volt megállás és sorra jöttek a filmek. Aztán megkapta a Jó reggelt, Vietnám! (1987) lemezlovasának szerepét, amellyel a csillaga még magasabbra emelkedett.

Aztán eljöttek a 90-es évek és köztük olyan nagysikerű filmek, mint a Holt költők társasága; az Ébredések; vagy a Halászkirály legendája; a Jumanji; a Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van és a Good Will Hunting. Ez utóbbi ért mellékszereplő Oscar-t kapott.

A filmezés mellett három zenei albumot vett fel – s talán ezért nem véletlen, hogy összekeverték az énekes Robbie Williams-szel, a névhasonlóság miatt.
Háromszor nősült meg, három gyermeke született: Zachary Pym, Zelda Rae és Cody Alan.

In memoriam Robin Williams

Az 1970-es és 1980-as években Robin kokainfüggő volt. Később bejelentette, hogy leszokott, s ebben közre játszott közeli barátja és gyakori társa John Belushi halála.

2006-tól kezdve azonban alkoholproblémákkal küzdött. Erre magától döbbent rá és önként vonult be elvonóra.

Időközben megromlott a házassága harmadik feleségével és innentől kezdve úgy érezte, hogy az élete romokban hever. 2014. augusztus 11-én – egyes hírek szerint – öngyilkosságot követett el és már nem tudták megmenteni.

A komikus, aki milliókat nevetett meg nem volt boldog és nem volt az élete sem tökéletes. Élete és munkássága mégis példaértékű marad és számos film és felvétel őrzi meg felejthetetlen alakját. Oscar-díja és hat Golden Globe-díja a halhatatlanok közé emelte.

Nyugodjon békében!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.