Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Május 04. 10:26, péntek | Helyi
Forrás: GSYEV Zrt

Intelligens váróterem áll az utasok rendelkezésére Beledben

Intelligens váróterem áll az utasok rendelkezésére Beledben

Folyamatosan fejleszti az általa üzemeltetett vasútvonalakat a GYSEV.

Beledben megnyílt a vasútállomáson az intelligens váróterem. Naponta 3.30-23.50 közötti időpontban van nyitva, kulturált várakozási lehetőséget biztosít az utazóközönség részére. (Az intelligens ajtó működése: kicsit megnyomni befelé (halk kattanás) majd meghúzni magunk felé.)

Hogy mitől is intelligens egy váróterem, milyen lehetőséget nyújt az utasoknak, erről kérdeztük Rázó Lászlót, a GYSEV Zrt sajtószóvivőjét.

- Az ún. intelligens várótermek kialakításának lehetősége a központi forgalomirányító rendszer telepítésekor merült fel vasúttársaságunknál. mondta Rázó László. A rendszernek köszönhetően ugyanis jelentősen egyszerűbbé vált a forgalom irányítása és szervezése a vonalhálózatunkon, ugyanakkor több, jelentősebb utasforgalmat bonyolító vasútállomáson is megszűnt a forgalmi személyzet tevékenysége.

- Ezeken a helyszíneken a GYSEV Zrt. szerette volna megőrizni az addig biztosított utaskényelmi szolgáltatásokat. Ezért alakította ki társaságunk az intelligens várótermeket, amelyek napközben nyitva vannak, éjszaka, a hosszabb vonatmentes időben bezárnak. Az első hajnali vonat érkezése előtt 30 perccel nyitnak ki és az utolsó, késő esti vonat indulása után szintén fél órával zárnak be. Az intelligens várótermek esetében automata rendszer nyitja és zárja a távvezérelt ajtókat, szintén automata rendszer kapcsol világítást, ill. helyezi üzembe a hangos és vizuális utastájékoztatást. A várótermekben minden helyszínen kamerákat szereltek fel, így biztosítva, hogy az esetleges rongálások esetén felelősségre vonhatóak legyenek az elkövetők.- közölte Rázó László

Intelligens várótermeket eddig Kapuvár, Beled, Vasvár, Répcelak, Bük, Vép, és Porpác állomásokon alakított ki a GYSEV Zrt., emellett további három helyszínen, Püspökmolnáriban, Csákánydoroszlón és Egyházasrádócon folyamatban van a megvalósítás.

Több helyszínen az önkormányzattal együttműködve történt a megvalósítás, ill. üzemeltetés. Beled állomáson a kialakítás 50%-át vállalta az önkormányzat, emellett hétköznapokon a takarítást is az önkormányzat biztosítja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.