Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Július 26. 17:00, szerda | Helyi
Forrás: saját

Itt voltak elbúcsúztatni a fesztivált, és eljöttek az újjászületésre is

Itt voltak elbúcsúztatni a fesztivált, és eljöttek az újjászületésre is

Verébre hangoló. Holnap kapunyitás!

A Veréb fesztiválokon egyetlen együttes az Intim Torna Illegál, akikkel két alkalommal is készítettünk interjút. Az elsőt akkor, amikor úgy tudtuk, hogy nem lesz többet Veréb fesztivál, a másodikat a fesztivál tavalyi visszatérésekor. A fesztivál beharangozó cikksorozatunk zárásaként összeollóztuk az „Intim Tornás” interjúkat 2013-ból és 2016-ból, mert nem csak a zenekarról, hanem részben a fesztiválról is szóltak. Holnap már nem „harangozunk”, hiszen 14 órakor kapunyitás, és a program szerint 16.20-kor húrokba csak a 2017 évi Veréb fesztivál első fellépője a Wakachuka. Legközelebb már a fesztiválról jelentkezünk fotókkal és interjúkkal.
De addig még egy kis Intim Torna Illegál múltidézés.

- Nem tudom nem azzal kezdeni a beszélgetésünket, hogy három éve együtt busongtunk itt, hogy a srácok bejelentették, vége a Veréb fesztiválnak, nem csinálják tovább. Most pedig újra itt vagytok.
- Mi a Veréb fesztiválra első alkalommal abból az apropóból érkeztünk, hogy elbúcsúztassuk a fesztivált. Sajnáltam, mert a közönségen látszott, hogy erre itt lenne igény. Mondták a szervezők, hogy nem rajtuk múlt, de valahogy semmi nem akart összeállni, belefáradtak a küzdelembe. Amikor február körül mondták, hogy újra lesz, örültem, de megkérdeztem. Te, ha már egyszer elbúcsúztattátok, abból sokszor nehéz visszajönni. Ahogy látom a fogadtatásból, azt látom mindenkin: de jó, hogy van! Most az újjászületésnél is örömmel vagyunk itt.

- Mit szerettek jobban akár életmódban, akár zeneileg: stúdiózni, koncertezni?
- Mindkettőt, mindkettőnek megvan a maga öröme. A stúdiózásban a kísérletezés az egy izgalmas dolog, a koncerteken meg az, hogy ott a közönség, együtt vagyunk, érezzük a szeretetet és a közvetlen reakciókat. A koncerteken mindig beépülnek még új dolgok a nótákba, eszünkbe jutnak ötletek, még jobb lesz az egész.
.
- Milyen lemondások járnak ezzel az élettel?
- Például azzal, hogy nem én csápolok ott lenn az első sorban, hanem fenn vagyok a színpadon. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy én is elmennék egy tök jó koncertre hétvégén.

- Ilyenkor születnek számok, vagy „csak játsszátok” őket, és az írás inkább téli munka?
- Ebben a műfajban az elmúlt 40 évben kialakult, hogy ősztől tavaszig készülnek a dalok, tavasztól őszig pedig játszuk őket a koncerteken. Tavasszal a klubturnék után már tudja az ember, hogy mik azok a dalok, amiket jól fogad a közönség, és amiket biztos el kell játszani a nagy fesztiválokon, koncerteken. Ha már így megkérdezted, mindig készülnek azért új dalok, vagy ötletek is. Amikor például hangbeállás van, akkor mindig valamit improvizálunk, rögtönzünk, amiből aztán majd bármi lehet. Mindent felveszünk. Az előző lemez is úgy született, hogy 28 GB zenei anyagból választottuk ki a 11 dalt. Nehéz volt, de minden dal így született, hogy lementünk a próbaterembe, vagy koncert előtt hangbeállás volt, játszottunk, és ami megtetszett, abból lett dal. A fesztiválokon már nem, mert ott a jól bejáratott igazi „intimtornát” játszuk, amit szeretnek.

Korábbi Verébre hangoló cikkeink:

Verébre hangoló - indító

Rózsaszín Pitbull

Supernem

Alvin és a mókusok

Fatal Error

Eve Six

Brains

Depresszió

30Y

Dorothy

Road

Paddy & the Rats

Beszélgetés a szervezőkkel

Your Welcome

Passion Project

Akkezdet Phiai

PánPéter

Bestflair

Belga

Anna and the Barbies

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Május egytől új nyitvatartással látogathatók a nemzeti park bemutatóhelyei

Lászlómajor Bemutató Majorság és az öntésmajori Hanság Élővilága Kiállítás.

2024. Április 30. 16:00, kedd | Helyi

Útlezárás és parkolási korlátozás Csornán a majális miatt

Felhívás