Városlista
2021. július 30, péntek - Judit

Hírek

2021. Június 16. 09:23, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Ittas sofőr okozott balesetet

Ittas sofőr okozott balesetet

Elhajtott a helyszínről.

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt Sarródon, a Vasút utcában. Egy helybéli férfi közlekedett hatósági jelzés nélküli személygépkocsijával a Széplaki utca felől, a Kis utca irányába. Haladása során, egy az út szélén szabályosan várakozó autónak ütközött, majd a helyszínről megállás és adatainak hátrahagyása nélkül elhajtott. A sofőrt a rendőrök a helyszín közelében intézkedés alá vonták és vele szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavétel érdekében előállították.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy már kismértékű alkoholfogyasztást követően is az alábbi veszélyhelyzetek léphetnek fel a vezetés során:

Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.
A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

„…hogy mindenki hazaérjen!”

Címkék: baleset, ittas vezetés

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 29. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

Szuperinfó Csorna-Kapuvár

2021. Július 29. 09:00, csütörtök | Helyi

Johnny Cash szellemét idézik meg a zenepavilonban

A Nyughatatlan zenekar koncertje

2021. Július 28. 16:00, szerda | Helyi

Két ismeretlen károkozó autóst keresnek

A rendőrség a lakosság segítségét kéri.

2021. Július 28. 13:00, szerda | Helyi

Könyvbemutatót rendeznek szombat délelőtt Mérgesen

Cs Szabó Lajos festőművész és tanító élete és munássága.