Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Szeptember 15. 10:04, kedd | Bulvár
Forrás: sajtóközlemény

Izgalmas szereplővel gazdagodhat a hazai zenei élet - VIDEÓVAL

Izgalmas szereplővel gazdagodhat a hazai zenei élet - VIDEÓVAL

Látványos klippel indul az egyedi koncepciójú Belau

A Belau révén egy újabb izgalmas színfolttal bővülhet a hazai zenei paletta. Kedves Péter egyszemélyes projektjének létrehozását eddigi utazásai, kalandjai és áhított céljai inspirálták, ötlete egy félreeső, tengerparti horvát faluban pattant ki a fejéből.

A zenei projekt világában az elvágyódó és örökké reményteli hangulat találkozik az aktuális elektronikus zenei alapokkal. A Belau a lassú ütemeknek és a napsütötte életérzésnek köszönhetően zenéjét a „sundowntempo” stílusjelzővel címkézi.

„A Belau üzenete egyszerű: próbáljunk meg kiszakadni a hétköznapi nyüzsgésből és igyekezzünk megélni a pillanatot. Ennek megfelelően a cél, hogy a zene hatására belső utazásra induljon a hallgató, olyan reményteli és napsütötte helyekre, ahol ki tud kapcsolni és képes meglelni a harmóniát.” – mondta Kedves Péter, a projekt megálmodója.

A Belau könnyed, nyári hangulatú bemutatkozó dalában az egyedi hangú és tehetséges énekesnő, Hegyi Dóri működik közre. Az Island of Promise című szerzemény egy pár kapcsolatát mutatja be, a formációra jellemző hangvételben. A debütáló dalt Kováts Marci keverte, míg a hozzátartozó egysnittes klip Damokos Attila munkáját dicséri, amelynek főszereplője Tóth Bori, modell.

A jövőben teljes formációvá bővülő projekt hosszú távú céljai között szerepel, hogy több tematikus konceptlemezt alkosson meg, amelyek különböző földrajzi területek hangulatát idézik majd. A zenei kuriózumok kedvelőinek a jövőben is érdemes lesz nyomon követni a Belau pályafutását.

Címkék: belau, videoklip, zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára