Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2012. Október 08. 13:36, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Újabb mobil adatátviteli sebességrekord

Újabb mobil adatátviteli sebességrekord

Újabb rekordot állított fel a Nokia Siemens Networks: az 1,6 Gbps (1,6 milliárd bit másodpercenként) adatátviteli sebességgel egy 3 gigabájtos, nagy felbontású (HD minőségű) filmet 24 másodperc alatt lehet letölteni.

A cég a piaci forgalomban is kapható Flexi Multiradio 10 bázisállomását használta az adatok fogadásához és küldéséhez a párhuzamos, oda-vissza irányuló adatátviteli kapcsolatban, amely során 1,6 Gbps átlagos sebességet sikerült elérnie. Ezzel a sebességgel egy 3 gigabájtos, nagy felbontású filmet mindössze 24 másodperc alatt lehet letölteni, ráadásul ezzel egyidejűleg több mint 1,7 gigabájt adat is feltölthető mobil szélessávon - közölte a fejlesztés kommunikációjával foglalkozó cég hétfőn az MTI-vel.
A világrekordot a Nokia Siemens Networks laboratóriumában állították fel az Illinois állambeli Arlington Heights-ben.
A TD-LTE (Time-Division - Long-Term Evolution) hálózat megnövelt adatátviteli sebessége révén a felhasználók kiemelkedő minőségű videotartalmat tölthetnek le, és egyéb fejlett szolgáltatásokat is igénybe vehetnek.
A Globális Mobileszköz-beszállítók Szövetsége (GSA) szeptemberi elemzésében világszerte tizenegy hasonló hálózat beüzemeléséről számolt be, azokból ötöt a Nokia Siemens Networks szállított.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket