Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Augusztus 15. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Kapuvár Castrum SC

Japánban is tudtak győzni a Castrum karatékái

Japánban is tudtak győzni a Castrum karatékái

Pantelics Bence a következő férfi kyokushin karatés, aki Japánban dobogóra állhatott.

2016. augusztus 6-7-én zajlott a világ legnagyobb utánpótlás Kyokushin Karate versenye Tokióban. A 2 évente megrendezésre kerülő DREAM CUP versenyre 2016-ban 2557 induló érkezett. 2 napon keresztül, 10 küzdőtéren zajlottak a küzdelmek a Metropolitan Gymnasium arénájában.

A szombati KATA (formagyakorlat) versenyen sajnos sem Németh Veronikának, sem Pantelics Bencének nem termett babér, mivel a japánok az európaitól eltérő szemlélettel bírálták a versenyzőket.
Vasárnap a küzdelmek során azonban a Castrum harcosai kitettek magukért.Míg a veszkényi Németh Márk derekasan helyt állt nálánál nehezebb japán karatékával szemben, addig Pantelics Bence a High School Boys +65 kg abszolút kategóriájában 3 kemény küzdelmet követően vívta fel magát a dobogóra. Oda, ahol magyar férfi kyokushin karatés eddig csak egyszer állhatott. (69 kg-os létére, 81 kg-os japán ellenfele ellen is győzedelmeskedett.)

A Junior női mezőnyben a veszkényi Bán Lili a -55 kg-ban, míg a nyárligeti Végerbauer Roberta a junior női abszolút kategóriában 1-1 győzelmet aratva kategóriájuk legjobb 4 versenyzője közé jutva arattak dicsőséget.

Sensei Pantelics Péter 3. danos mester ezúton is szeretné megköszönni a támogatók segítségét, hogy a Castrum versenyzői a karate őshazájában, Japánban is bebizonyíthatták felkészültségüket.

2020-ban a Tokióban, a karate 4 további sportággal egyetemben ott lesz az limpiai játékokon! Még az sem kizárt, hogy 4 év múlva a Castrum karatékáinak szurkolhatnak a rábaköziek a televízió képernyői előtt!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.