Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Február 28. 14:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

Jegyzői tájékoztató a csornai önkormányzat február 25-i rendkívüli üléséről

Jegyzői tájékoztató a csornai önkormányzat február 25-i rendkívüli üléséről

Elfogadták a költségvetést, lemondott Gecsényi András alpolgármester

Első napirendi pontban tárgyalta és fogadta el a képviselő-testület a Polgármesteri Hivatal átszervezésére, valamint Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására vonatkozó javaslatot. A döntés alapján 2013. március 1. napjától a hivatal szervezeti felépítése 2 osztályra tagolódik, köztisztviselőinek és ügykezelőinek száma 2013. június 1. napjával a jelenlegi 57 főről – több lépcsőben - 31 főre csökken. A képviselő-testület egyetértett azzal, hogy az önkormányzati intézmények gazdálkodási feladatait 2013. július 1. napjától a Napköziotthonos Óvoda lássa el, és felkérte a polgármestert ennek előkészítésére. Elfogadta a testület, hogy a Polgármesteri Hivatal, valamint az önkormányzat által fenntartott, illetve működtetett költségvetési intézmények takarítási és karbantartási feladatait a Vilmos Park Kft. lássa el 2013. április 1. napjától. A napirend keretében Gecsényi András alpolgármester bejelentette alpolgármesteri tisztségéről való lemondását, hivatkozva az önkormányzat nehéz gazdasági helyzetére, könnyítve ezzel az önkormányzat terhein.

Másodikként tárgyalta a képviselő-testület az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló rendelettervezetet. A napirend keretében módosította a képviselő-testület a képviselők és a nem képviselő bizottsági tagok tiszteletdíjára vonatkozó rendelkezéseket. Jelenleg a képviselők alapdíjként a köztisztviselői illetményalap 2,2-szeresét kapják, 2013. március 1. napjától csak az illetményalap 2-szeresét fogják kapni. A képviselő-testület megszüntette az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottságot, tovább csökkentve az önkormányzati kiadásokat, így 2013. március 1. napjától csak 3 bizottság működik. Az új bizottsági struktúra miatt újraválasztotta a képviselő-testület a bizottságok tagjait.

A képviselő-testület a 2013. február 11-i rendes ülése óta beérkezett módosító javaslatok figyelembe vételével az önkormányzat 2013. évi költségvetését hiány nélkül fogadta el, megalkotva ezzel a rendeletét.

Harmadikként tárgyalta és fogadta el a képviselő-testület a vis maior pályázat benyújtására vonatkozó javaslatot. A döntés szerint a képviselő-testület saját erejéből a Csorna város területén a rendkívüli téli időjárási körülmények miatt kialakult vis maior helyzetet (útburkolaton keletkező kátyúk helyreállítása) saját forrásból nem tudja megoldani, ezért felhatalmazta a polgármestert a szükséges intézkedés megtételére.

Negyedik napirendi pontban megtárgyalta a Csornai Kogenerációs Erőmű Kft. megvásárlásáról szóló tájékoztatót.

Utolsó napirendi pontban döntött a képviselő-testület az adósságkonszolidációs eljárásban való részvételről.

Az ülés végén a polgármester tájékoztatta a képviselő-testületet az általa kiírt és lefolytatott aljegyzői pályázat eredményéről, amely szerint 2013. március 1. napjától Nagy Esztert, a hivatal osztályvezetőjét nevezi ki aljegyzőnek.

Dr. Döbrössy Adriennjegyző

A döntések hátteréről keddi cikkünkben olvashatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!