Városlista
2021. szeptember 29, szerda - Mihály

Hírek

2012. Május 02. 14:01, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Jelentős magyar-kínai megállapodások

Jelentős magyar-kínai megállapodások

A hazai 4 napos ünnep mellett a világ többi részén nem állt le az élet. A devizapiacon például tovább erősödött a forint.

Az euróval szembeni jegyzés már az egész csinosnak mondható 284-285 közötti szinten van. Az IMF-tárgyalások várható befejezése május 1-én sem jött közelebb, most a legvalószínűbb megállapodási dátum az ősz. A munka ünnepén találkozott egymással a magyar miniszterelnök és a kínai miniszterelnök-helyettes.

Az Orbán Viktor – Li Ko-Csiang találkozón pedig számtalan olyan megállapodást véglegesítettek, amelyről előzetesen még a kínai miniszterelnök korábbi látogatásakor egyeztek meg. Az egyik legfontosabb egyezmény, hogy a Kínai Fejlesztési Bank egymilliárd eurós hitelkeretet biztosít a magyarországi beruházások számára. Orbán Viktor azt mondta, hogy az egymilliárd euró csak töredéke annak a pénznek, amelyet a magyar gazdaság fejlesztésére elérhetővé tettek a kínaiak.

A kormányfő szerint valójában a magyar fejlesztéseknek ma nem pénzügyi korlátjuk van, hanem az a kérdés, hogy vannak-e jól kidolgozott, üzletemberek által is működtethetőnek látott gazdasági programok, amelyeket érdemes egy kínai-magyar fejlesztési alapból finanszírozni. A további magyar-kínai szerződések alapján logisztikai központ létrehozását kezdheti el a Huawei, és a fővárost a Liszt Ferenc reptérrel összekötő gyorsvasút is épülhet majd valamikor.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 28. 18:08, kedd | Belföld

Szalmonella miatt visszahívtak egy terméket

Szalmonella szennyezettség miatt az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. visszahívja és a forgalomból is kivonja 95 grammos kiszerelésű BBQ borsdaráló steakbors elnevezésű termékét

2021. Szeptember 28. 17:10, kedd | Belföld

Folyamatosan nő a szennyvíz koronavírus-koncentrációja

Lassú ütemben, de folyamatosan növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a legfrissebb adatokat ismertetve kedden a honlapján.

2021. Szeptember 28. 15:00, kedd | Belföld

Hatvan település részvételével rendezik a Nemzeti Vágtát

Hatvan magyarországi és határon túli település részvételével rendezik a hétvégén a 14. Nemzeti Vágtát a budapesti Hősök terén

2021. Szeptember 28. 08:50, kedd | Belföld

Közjogi tárgyú törvénymódosításokról tárgyalnak a képviselők a parlamentben

Az Országgyűlés kedden öt előterjesztés általános vitáját bonyolítja le.