Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Szeptember 12. 12:02, szerda | Helyi
Forrás: nol.hu

Kapuvári félelmek: attól tartunk, otthon felejtenek bennünket

Kapuvári félelmek: attól tartunk, otthon felejtenek bennünket

Gyakorlatilag leállt a Kapuvári Hús Zrt.: a dolgozókat hazaküldték, mondván, majd telefonon értesítik őket, mikor mehetnek dolgozni. A szakszervezet péntekre demonstrációt szervez.- tudósított a Népszabadság.

Csupán néhányan dolgoznak ma a kapuvári húsgyárban. A folyamatos termelés leállt. Pászli Tibor, a gyár szakszervezeti vezetője, egyben a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének (HDSZ) alelnöke már keddi Népszabadságban elmondta: naponta kell hazaküldeni az emberek egy részét az üzemből, mert nincs pénze a cégnek arra, hogy elegendő sertést vásároljon a vágáshoz.

Szerdán aztán már a vágóhíd sem működött. A munkásokkal közölték: otthonukban várjanak a telefonhívásra. Majd értesítik őket, amikor újraindul a termelés. A munkavállalók, ha tehetik, a szabadságukat használják fel a kényszerpihenőre. A kormány ma tárgyalja a Kapuvári Hús Zrt. ügyét.

Pászli Tibor ma reggel a Népszabadság tudósítójának úgy fogalmazott: attól félnek, hogy otthon felejtik őket. Négyszáz munkavállaló anyagi biztonsága, munkahelye került veszélybe akkor, amikor egyébként jó külföldi és hazai piaca van a kapuvári termékeknek.

A szakszervezeti vezető szerint az emberek a korábbi tulajdonosra is haragszanak, hiszen "úgy túladott rajtunk, mint egy megunt kiskutyán."

A jelenlegi tulajdonos egyelőre türelmi időt kért a dolgozóktól és a szakszervezettől. Képviselőjét a Népszabadság nem tudta elérni.

A kapuváriak arra számítanak, hogy a Magyar Fejlesztési Bank hitelt ad az új tulajdonosoknak. Egyre erősebb azonban a félelem attól, hogy be akarják zárni a gyárat.

A szakszervezet péntek délutánra demonstrációt szervez a gyár elé, a munkahelyek és a piac védelme érdekében –közölte Pászli Tibor.

A teljes cikk itt olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.