Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. December 09. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: Kapuvár Castrum SC

Kapuvári versenyző a világ élén

Kapuvári versenyző a világ élén

Roberta világbajnoki címet szerzett Várnában.

Az elmúlt hétvégén rendezték az 5. KWU Utánpótlás Kyokushin Karate Világbajnokságot Bulgáriában. A Sosai Masutatsu Oyama halálát követően szétszakadt Kyokushin család újra közeledik egymáshoz, és a Kyokushin World Union igyekszik összefogni a szervezeteket. A világbajnokság jelmondata " Time to be united" vagyis "Ideje egyesülni" méltán tükrözte a célt, melyet Kancho Royama 9 danos mester többször is hangoztatott a verseny során. 4 világszervezet (IFK, KWF, Kyokushin-kan, Shinkyokushin) legjobb harcosai kepviselték magukat minden súlycsoportban.

33 országából 666 induló vett részt a 2 napos versenyen. A kapuvári Castrum SC versenyzője, Végerbauer Roberta a junior női nehézsúly döntőjében két fejrúgással szerezte meg a Knock Down világbajnoki címét. Első és egyetlen magyarként érte el ezt a páratlan eredményt, a KWU eddigi fennállása óta.

Sensei Pantelics Péter, a Castrum edzője elégedett a versenyzők teljesítményével. Pantelics Bence megszerezte a verseny leggyorsabb KO-ja címét (6 mp alatt rúgta fejbe iráni ellenfelét), majd a -70 kg- os orosz világbajnokkal szemben maradt alul bírói döntéssel. Ezzel 9. helyen végzett.

Bán Lili 3x2 perces "álló háborút" vívott az ezüstérmes japán versenyzővel, végül alacsonyabb övfokozata miatt a távol-keleti hölgyet engedték tovább a bírók.
A székesfehérvári Karate Akadémiából Farkas Ágnes (6. helyezés) az ifjúsági korcsoportban, míg Fekete Gergő (5. helyezés) a junior férfi nehézsúlyban harcolták be magukat a legjobb 8 közé. A KWU Magyar válogatottat képviselték még Székesfehérvárról: Kreitl Kitti, Dezső Kata és Herczog Ádám, akik becsületesen helyt álltak a nemzetközi mezőnyben.

Mátó Katalin és Bőke Béla mesterek kemény sportdiplomáciai munkájának köszönhetően hazánk fontos bástyája lehet a KWU világszervezetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.