Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Május 15. 18:00, szerda | Helyi
Forrás: PR Garden

Kapuváron mutatja be új lemezét a Magashegyi Underground

Kapuváron mutatja be új lemezét a Magashegyi Underground

A kapuvári Shop Stop közönségének mutatja be hamarosan megjelenő új, Tegnapután című nagylemeze dalait a Magashegyi Underground május 18-án szombaton.

A folyton új utakat kereső, kísérletező és önmaga lehetőségeit tágító Magashegyi Underground hamarosan új nagylemezzel jelentkezik. A Tegnapután című albumról a Rázz fel és az Álmatlanság című dalokat már játsszák a rádiók, illetve a zenekar egy-két új szerzeményt meg is megmutatott harmadik, teltházas szimfonikus koncertje közönségének februárban a Művészetek Palotájában.

Az elmúlt évek népszerű slágerei mellett - mint a Metróhuzat, a Szeplős váll, az Anglia vagy a Szívtakarítás – a készülő lemez vadonatúj szerzeményeit most élőben hallhatja a kapuvári közönség is a lemezbemutató koncerten.A zenekar a legnagyobb slágerei mellett a Rázz fel, az Álmatlanság és a Darazsak című dalokat is előadja a táncos bulin.

- Az album a zenekar eddigi életművéhez képest is sokszínű lesz, hiszen az elektronikus zene modern hangszínei és az amerikai neofolk hatásai ugyanúgy megtalálhatók lesznek az új anyag hangszerelésében. Ugyanakkor az elmúlt másfél év szimfonikus fellépéseinek hangzása és a játék lehetőségének folytatása óhatatlanul beleivódott a fülünkbe, ezért ez a hangulat tetten érhető lesz az új album néhány dalában. Emellett szerettük volna az élményt is felidézni, ezért a februári MüPa-koncertünk anyagából egyórás felvétel készült, ami az új lemez DVD-mellékleteként jelenik meg- mondta Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnője.

A zenekar készülő lemezének a hangvétele is változik. A Tegnapután dalai még személyesebbek, erőteljesebbek, sőt nőiesebbek lesznek, ugyanis a zenekarral évek óta dolgozó szövegíró, Tariska Szabolcs egy kapcsolat történetét öntötte dalokba egy nő szemszögéből. Két új dalban az egyik legígéretesebb fiatal kortárs költő, az Akkezdet Phiai tagja, Závada Péter mutatkozik be szövegíróként. Szinopszis című verséhez a zenekar írt dalt, míg egy másik szerzemény esetében ő írt rapszöveget a Magashegyi Underground által komponált zenei alapokra. Ugyancsak szerzőtársként és vendégművészként közreműködik az új lemezen Beck Zoltán, a 30Y zenekar frontembere.


Címkék: kapuvár, koncert

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.