Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Január 02. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Kerékpáros turizmusát fejlesztené Kapuvár

Kerékpáros turizmusát fejlesztené Kapuvár

Jelentős mértékben fejlesztené kerékpáros turizmusát, elsősorban bicikliútjait a következő években Kapuvár - közölte Hámori György polgármester az MTI-vel.

- A 2007 és 2013 közötti uniós ciklusban csaknem két és fél milliárd forintnyi fejlesztésre nyertünk el támogatást pályázaton, ami szép eredmény egy tízezres város esetében" - mondta a településvezető, hozzátéve: sikerük egyik záloga az volt, hogy számos, határon átnyúló projektben vettek részt.

Emlékeztetett rá, hogy a tavaly elkészült kapuvári inkubátorházra szlovák, az idén májusban avatott kerékpárútra és a hozzá kapcsolódó hídra osztrák partnerrel közös pályázaton nyertek el uniós forrást.

Hámori György elmondta: a helyi idegenforgalom fellendítésének legfontosabb eszköze az volna, ha a közeli Fertő tó magyarországi szakasza is biztonságosan körbekerekezhetővé válna, ehhez azonban több mint húsz kilométeres szakasznak kellene megépülnie.Így viszont többnapos turisztikai programok egyik elemévé válhatna Kapuvár, miközben néhány további kerékpárút-beruházással a teljes Rábaköz látogathatóvá válik a kerekezők számára - jegyezte meg a polgármester.

Hozzátette: a városnak van fürdője, néhány esztendeje megújított múzeuma, számos más látványossága, kerékpároscentrumuk húsz embert befogadni képes szállójának férőhelyeit pedig éveken belül meg kívánják duplázni.

Nemrég a wellnessrészleg kiépítésére pályázott a városüzemeltetési társaság kezelésében lévő kerékpároscentrum. A következő évek turisztikai fejlesztéseihez szükséges, milliárdos nagyságrendű összeget a térség önkormányzataival együttműködve, uniós forrásból tervezi előteremteni Kapuvár.Hámori György azt mondta, arra törekszik az önkormányzat, hogy korábbi projektpartnereiket is bevonják az építkezésbe.

A polgármester jelezte: ausztriai településekkel hangolnák össze turisztikai kínálatukat, az inkubátorház-építésben együttműködő szlovákiai Nagymegyerrel (Velky Meder) pedig úgy működnének együtt, hogy a két település egy-egy napos túrát szervez a hosszabb ideig náluk nyaralóknak a másik városba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.