Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Július 14. 21:30, vasárnap | Kék hírek
Forrás: pannonmedia.hu

Két embert lőtt szitává a várpalotai ámokfutó

Két embert lőtt szitává a várpalotai ámokfutó

Szomszédját és annak kertjében fát vágó utcabeli fiatal férfit szó szerint szitává lőtte ablakából egy várpalotai férfi vasárnap reggel.

Szomszédját és annak kertjében fát vágó utcabeli fiatal férfit szó szerint szitává lőtte ablakából egy várpalotai férfi vasárnap reggel. Aztán feleségére és gyerekeire zárta az ajtót, lement a garázsba és felakasztotta magát. A meglőtt fiatal férfi a helyszínen meghalt, egy 68 éves nő életéért másfél órán küzdöttek a mentők mire fel tudott szállni vele a mentőhelikopter. Állapota válságos.

Száz-száz ötven rendőr, készenléti egység és a Terror Elhárítási Központ kommandósai ellepték Várpalota kertvárosát. A Krúdy utcát, ahol reggel 7 óra előtt tíz perccel a lövöldözés történt lezárták, a környéket kiürítették mivel úgy tudták, hogy a fegyveres férfi elmenekült. Kilenc óra után hatoltak be a házba, ahonnan a lövéseket is leadták. Az elkövetőt holtan találták, felakasztotta magát.

A környéken lakóktól megtudtuk, K. Imre régóta tartja rettegésben a szomszédait, többeket feljelentett, fenyegetett, mindenkivel haragban volt. Nagyon féltek tőle, mert tudták, hogy vadászik és fegyvere van. Az egyik szomszéd hírcentrumunknak azt mondta, hónapok óta ketyegett a bomba. tudni lehetett, hogy ebből egyszer tragédia lesz, mert K. Imre kiszámíthatatlan volt és az utóbbi időben egyre gyakrabban őrjöngött. Állítólag két hete rendszeresen jártak ki a házhoz, hol a mentők, hol a rendőrök. Azt beszélik, hogy az öt gyermekes családapa agya 15 éve kezdett elborulni, amikor az első felesége öngyilkos lett. A kötelet, amire felakasztotta magát még csak le sem vágta, ereklyeként őrizte a garázsban, ahol halott feleségére rátalált. A ház körül kőkerítésből és magas növényekből erődítményt épített, és teljesen magába zárt. Aztán újra nősült, második feleségétől három gyermeke született. Vasárnap reggel csak a legidősebb, tizenkét év körüli fiú nem volt otthon, ő misére ment. A másik két gyermek és a felesége a házban tartózkodott, amikor K. Imre kivette a vadászpuskát a szekrényből és az erkélyéről levadászta a szomszédait. Családtagjai nem tudtak segítséget hívni, mert rájuk zárta az ajtót. A közvetlen szomszéd házban lakó idősebb, nyugdíjas házaspárral évek óta „háborúzott”. Állítólag mindenért beléjük kötött. Nem bírta elviselni a tőle ötven méterre élő boldog harmóniában élő családot. Most éppen az ingerelte fel K. Imrét, hogy szomszédjában már reggel fél 7-kor fát vágtak és ő nem tudott pihenni. A 38 éves fiatalember, akivel először végzett, rendszeresen járt át az idős házaspárhoz segíteni a ház körül. Most arra kérték meg, hogy segítsen kivágni egy fát.

K. Imre ez alkalommal nem ment át a szomszédba, nem hívott rendőrt, nem jelentette fel a szomszédját csendháborításért, nem őrjöngött, nem fenyegetőzött. Azt mondják a fűrészt, aztán pedig csak a lövéseket lehetett hallani. Két sorozatban. A fát vágó férfit test szerte találták el a sörétek. Az asszonyba akkor eresztett egy sorozatot, amikor az az első lövéseket hallva kilépett a házból. Úgy tudjuk mind két veséjét, és a hasát is több találat érte. Bóna Balázs mentésirányító hírcentrumunknak azt mondta, a katasztrófavédelemtől jött riasztás szerint egy karján meglőtt sérültre számítottak, ehhez képest két életveszélyes állapotú sérültet találtak a helyszínen, ahová elsőként értek ki fél 8 előtt. Akkor még mindketten életben voltak. A több lőtt sebből vérző, eszméletlen férfiért sokáig küzdöttek, intubálták, felnyitották a mellkasát, de olyan erős belső vérzése volt, hogy nem tudtuk megmenteni. A mentők kezei között halt meg. Az asszonyt is életveszélyes állapotban találták, másfél órán át küzdöttek érte, mire egyáltalán szállítható állapotba került. Mentőhelikopterrel vitték a veszprémi kórházba. Az elkövető az önakasztás következtében az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett. Esetében csak a halál beálltát tudták megállapítani. (Úgy tudjuk K. Imre ugyan arra a hurokra akasztotta fel magát, ahová 15 évvel ezelőtt az első felesége). Anda György rendőr ezredes a helyszínen azt mondta, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság több emberen elkövetett emberölés megalapozott gyanújával indított eljárást. Kérdésünkre az ezredes megerősítette, az elkövető engedéllyel tartott vadászfegyveréből adta le a lövéseket. Azt az interneten terjedő hírt, mi szerint K. Imre a házban túszként tartotta volna családját határozottan cáfolta. Részletesebb tájékoztatást későbbre ígértek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.