Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Május 19. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: saját forrás

Kiállítás és tájékoztató a közbiztonságról

Kiállítás és tájékoztató a közbiztonságról

A Közbiztonságunkért Alapítvány rendezvényén a bűnmegelőzés fontosságáról, önmagunk védelmének lehetőségeiről tájékoztatták az érdeklődőket Kapuváron.

1993-ban a kapuvári és a beledi önkormányzat hét vállalkozóval összefogva hozta létre a Közrendünkért Alapítványt, aminek a jogutódjaként jött létre 2005-ben a Közbiztonságunkért Alapítvány Kapuvár, amelynek elnöke Papp Ferenc adott tájékoztatást a rendezvényről

- Mi az alapítvány céja?
- A vagyonvédelmi hatékonyságot növelő, rendőri intézkedések gyorsaságát fokozó technikai fejlesztések támogatása, a bűncselekmények megelőzéséhez, felderítéséhez és megszakításához szükséges korszerű műszaki eszközök körének bővítése, a rendőri munka feltételrendszerének és a rendőrök munkakörülményeinek javítása. Az általunk működtetett riasztórendszer bevételeiből és adományokból tudunk támogatást adni.

- Milyen tevékenységet végez az alapítvány?
- 2011 január 1. óta a korábban kiépített riasztórendszerek nem működhetnek a rendőrségnél. Mi átvettük Mosonmagyaróvár, Csorna, Sopron és Kapuvár rendszereit üzemeltetésre. A riasztások a mi központunkba érkeznek, és mi riasztjuk a rendőrséget. Ez alatt az idő alatt két betörőt értek tetten a helyszínen a rendőrök a mi riasztásunk után.

- Milyen támogatást adnak a rendőrségnek?
- Vásároltunk már egy kisbuszt a rendőrségnek, egy faházat Balatonakaliban a táborban, ahol a rendőrök a családjukkal pihenhetnek és 22 telefont működtet az alapítvány, amit rendőrök használnak. Mindezeket a tevékenységünkből megtermelt pénzből és adományokból tudjuk megtenni. Legnagyobb adományozóink a METNA Kft Veszkényben és a Tanulmányi Állami Erdőgazdaság Zrt.

- A mai rendezvényre az alapítvány nyert támogatást a városközpont megújítása projekt keretében. Mi a rendezvény célja?
- Bemutatjuk a bűnmegelőzés fontosságát. Megismertetjük a látogatókat azzal, hogy miért fontos, hogy valamilyen riasztóval védjék a tulajdonukat, és bemutatjuk az általunk működtetett riasztórendszert. Előadásokon és bemutatókon keresztül próbáljuk mindenkinek felhívni a figyelmét, hogyan tegyük biztonságosabbá a lakókörnyezetünket. Kiállítás és tájékoztató látható a lakosságot legjobban irritáló bűncselekmények megelőzéséről, a közbiztonság megerősítéséről, és drogmegelőzési előadást is tartunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!