Városlista
2021. március 5, péntek - Adorján

Hírek

2016. Szeptember 07. 12:44, szerda | Bulvár
Forrás: mti

Kilenc élet - Macskás vígjáték sztárszínészekkel

Kilenc élet - Macskás vígjáték sztárszínészekkel

Állatos vígjátékot piacra dobni szinte biztos siker, a Kilenc élet (Nine Lives) című macskás családi filmet rutinos amerikai sztárok, Kevin Spacey és Christopher Walken szórakoztató alakítása teszi teljessé.

A filmet csütörtöktől vetítik a magyarországi mozik.

A történetben Tom Brand (Kevin Spacey) vakmerő milliárdos, akinek cége a legmagasabb amerikai felhőkarcoló építését fejezi be, de közben hanyagolja családját. Kislánya (Malina Weissman) születésnapjára egy macskát szeretne, de apja ki nem állhatja a macskákat. Végül mégis megveszi Szőrmók urat egy furcsa kisállat-kereskedőtől, Felix Perkinstől (Christopher Walken), ám Tomot szörnyű baleset éri, ami után a macska testében éled újjá.

A rendező Barry Sonnenfeld kasszasiker filmjei között szerepel az Addams Family - A galád család, a Szóljatok a köpcösnek! és a Wild Wild West - Vadiúj vadnyugat. A forgatókönyvet Matt Allen, Gwyn Lurie és Caleb Wilson írta, az operatőr a német Karl Walter Lindenlaub (A sakál, Delfines kaland) volt.

"Az emberek leginkább a sötétebb, gonoszabb karakterekkel azonosítanak, ezért a film nagyszerű lehetőség volt számomra, mert imádok vígjátékot készíteni" - idézte az Oscar-díjas Kevin Spaceyt a Kilenc élet hazai forgalmazója, a Big Bang Media sajtóanyaga.

A film másik Oscar-díjas nagyágyúja, a 73 éves Christopher Walken játssza az excentrikus kisállat-kereskedőt, Felix Perkinst. Walken civilben macskaszerető és már sok cicája volt.

A főszereplő nejét, Larát Jennifer Garner alakítja, lányukat, Rebeccát Malina Weissman, aki 2014-ben a Tini nindzsa teknőcökben debütált a filmvásznon.

A vizuális effekteket felügyelő Craig Hayes kapta a feladatot, hogy keverje a film valós macskáit a számítógép által generáltakkal. Szőrmók urat hat különböző macska játssza, valamennyi külön kiképzést kapott, hogy bizonyos feladatokat teljesítsen.

A rendező Barry Sonnenfeld súlyosan allergiás a macskákra és kifejezetten kérte, hogy a filmben szereplő cicák a szibériai erdei fajtához tartozzanak, mert az hipoallergén.

"A macskák szinte mindent meg tudnak tanulni, amit egy kutya tud. A különbség az, hogy meg kell őket jutalmazni valamivel, amire vágynak. A kutyák szívesen újra csinálják, a macskák azt nézik, ok, de miért jó ez nekem?" - fejtette ki Christie Miele, az egyik macskabetanító.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 01. 14:21, hétfő | Bulvár

Nyárra ismét teltházas hazai turizmusra számítanak

„Elsődleges szempontunk a személyzetünk megtartása volt, hiszen készülünk az újranyitásra”

2021. Március 01. 13:02, hétfő | Bulvár

A Tom és Jerry vette át a kasszasikerlista vezetését

A Tom és Jerry című egészestés animációs film vette át a kasszasikerlista vezetését a hétvégén Észak-Amerikában.

2021. Február 24. 18:01, szerda | Bulvár

Beatles-mesterszakot hirdetett a Liverpooli Egyetem

A világon elsőként hirdetett mesterszakot a The Beatles együttes zenei hatásáról és örökségéről a Liverpooli Egyetem.

2021. Február 24. 13:09, szerda | Bulvár

Újraindult a nemi erőszak miatti nyomozás Gérard Depardieu ellen

Újraindult a nyomozás Gérard Depardieu francia filmsztár ellen egy 2018 nyarán elkövetett állítólagos szexuális zaklatás és nemi erőszak ügyében. A nyomozás már 2020. december 16-án elkezdődött