Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Február 03. 09:46, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Ködös idő és csúszós útak nehezítik a közlekedést a megyében

Ködös idő és csúszós útak nehezítik a közlekedést a megyében

A sűrű tartós köd miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Mi is hírt adtunk arról tegnap, hogy a rossz látási viszonyok és a csúszós utak miatt több közlekedési baleset is volt a környékünkön. Ezek a balesetek súlyos sérülésekkel jártak. Megkezdődött az enyhülés, múlóban a nagy hidegek, de ezzel nem szűntek meg a közlekedési veszélyforrások. Az aszfalt még nagyon hideg, hiába + 2-3 Celsius fok a levegő hőmérséklete, a hideg aszfalton még bárhol lehet jég, hókása. Emellett még ott van a sűrű köd, ami nem látszik oszlani, pedig sokan várunk már a napsugárra.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyokra, ami a járművezetőktől is alkalmazkodást követel meg.

Ebben az időszakban, még a téli gumiabroncsokkal felszerelt gépjárművel közlekedőknek is fokozott koncentrációval és körültekintéssel kell megválasztaniuk a járművük sebességét, hiszen a túl gyors haladás könnyen vezethet balesethez.

Az ütközések megelőzése érdekében fontos szempont a megszokottnál nagyobb – akár többszörös - követési távolság tartása, hiszen a jeges úton a tapadás csökkenése miatt a féktávolság rendkívüli mértékben megnő. Vezetés-technika szempontjából javasolt két kézzel fogni a kormányt, így az esetleges megcsúszás mielőbb korrigálható.

Jeges, havas úttesten a sofőrök kerüljék el a hirtelen végrehajtott manővereket és az intenzív kormánymozdulatokat, helyette fokozatos kormányzással kell irányítani a járművet.
A megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság kéri a járművezetőket, hogy vezessenek fokozott óvatossággal és kellő körültekintéssel, valamint csak megfelelően felkészített járművekkel induljanak útnak!

Különös figyelmet érdemel a sűrű köd is, ami jelentősen lecsökkenti a látótávolságot, és a későn észlelt helyzet következtében hajtunk végre veszélyes hirtelen manővereket, intenzív kormánymozdulatokat. Ezzel kapcsolatban sajnos nincsenek jó híreink. Az OMSZ péntekre és szombatra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a tartós sűrű köd miatt.

Címkék: baleset, csúszós út, köd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Sárkány Maraton a Szigetközi Állatvédő Liga támogatására

Időpontváltozás! Részletek a cikk végén!

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?