Városlista
2022. május 17, kedd - Paszkál

Hírek

2019. Szeptember 04. 12:07, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok

Különösen visszaeső bűnözőként jelentkezett polgárőrnek

Különösen visszaeső bűnözőként jelentkezett polgárőrnek

Hamis magánokirat felhasználása vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Tatai Járási Ügyészség egy különös visszaesőnek minősülő férfival szemben, aki büntetlen előéletűnek mondta magát, amikor polgárőrnek jelentkezett.

A vádlott 2017. május végén polgárőr szolgálatra jelentkezett egy Komárom-Esztergom megyei polgárőr egyesületnél. Az egyesület elnöke szóban tájékoztatta a vádlottat ennek feltételeiről, így arról is, hogy csak büntetlen előéletű személy lehet polgárőr – számolt be az esetről a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Ezt követően, 2017. június 7-én az egyesület irodájában a vádlott kitöltötte a polgárőr igazolvány igényléséhez szükséges adatlapot, mely tartalmazza az igénylő azon nyilatkozatát is, miszerint büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenti, hogy büntetlen előéletű. A vádlott annak ellenére, hogy húsz alkalommal volt büntetve, a büntetlen előéletre vonatkozó nyilatkozatot saját kezűleg aláírta, majd ugyanezen a napon, annak érdekében, hogy a polgárőr igazolványt kiállítsák neki, a valótlan tartalmú adatlapot átadta az elnöknek, aki azt továbbította a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetséghez. Ezt követően a vádlott nevére kiállították a polgárőr igazolványt.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 16. 16:01, hétfő | Belföld

Szijjártó: Magyarországnak a legfontosabb, hogy az ország és a magyar emberek biztonságban legyenek

Magyarországnak az a legfontosabb érdeke, hogy az ország és a magyar emberek biztonságban legyenek - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, az uniós tagországok külügyminiszterei ülésének szünetében hétfőn.

2022. Május 16. 14:45, hétfő | Belföld

Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort

Újra miniszterelnökké választotta Orbán Viktort az Országgyűlés hétfőn.

2022. Május 16. 13:05, hétfő | Belföld

A héten 109 településen irtják a szúnyogokat

A héten a tervek szerint 13 megye 109 településen irtják a szúnyogokat - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2022. Május 16. 12:05, hétfő | Belföld

Brutálisan bánt a diákokkal egy tanítónő, ütötte is őket

Durva fegyelmezési módszerei miatt emelt vádat egy Veszprém megyei tanítónő ellen a Veszprémi Járási Ügyészség, miután a pedagógus több ízben bántalmazta a rá bízott gyermekeket.