Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Március 22. 23:27, csütörtök | Helyi
Forrás: saját forrás

Lakossági fórum a városközpont megújításáról

Lakossági fórum a városközpont megújításáról

Lakossági fórumot tartottak ma a kapuvári városháza nagytermében „A kapuvári városközpont megújítása a természeti és történelmi értékek megőrzésével” című projektről.

A fórumon tájékoztatták a megjelenteket a beruházás részleteiről, és válaszoltak a felvetett kérdésekre.
Hámori György polgármester ismertette a fejlesztés elemeit.
A városháza már megérett az alapos külső és belső felújításra. Az épület nagyon rossz állapotban van. Legfontosabb a tetőcsere és a külső homlokzat felújítás a nyílászárók cseréjével. Teljesen megújulnak a Fő tér zöldterületei, a Várkert, a Hősök parkja és a Várárok. Kívül és belül is felújítják a Rábaközi Művelődési Központot. A Szent Anna templom külső felújítása is része a projektnek, a belső felújítást az egyházközség más forrásokból végzi el. Az egyik legfontosabb eleme a projektnek a piactér felújítása. Kulturált körülményeket alakítanak ki a piacnapokon az árusításnak, és egyéb napokon a parkolásnak, és felújítják a Piactér Étterem épületét. A Jószív Kft már meg is kezdte a temető kapu és kiszolgáló épület felújítását a projekt keretében. A pályázathoz konzorciumi partnerek is kellettek. Együttműködnek az egyházközséggel, a piactér vállalkozóival és a Jószív Kft-vel, valamint a kulturális és szabadidős programokat szervező civil szervezetekkel.
Szappanos Erika, a kivitelező Záév Zrt projektvezetője a beruházási munkák részleteit ismertette, különös tekintettel a lakosság mindennapi életét, közlekedését érintő elemekre. Kiemelte, hogy igyekeznek a legkisebb fennakadást okozva elvégezni a munkát, ami várhatóan december 31-én fejeződik be. Már bekerítették azt a területet, ahol először kezdik meg a munkát.
Ezt követően a megjelent érdeklődők szóltak hozzá.
Kassai Pétera Várkertben található olajtárolókra hívta fel a figyelmet, illetve a bontási anyagok tárolásának és a házak megközelítése gondjaira. Kérte, hogy a kivitelezők erre figyeljenek. Az ott lakóknak lesznek átmeneti nehézségeik, de örülnek, hogy a végeredmény szép lesz, balesetmentes jó munkát kívánt.
Szappanos Erika elmondta, hogy az olajtárolók eltávolítása szerepel a projektben.
Hámori György polgármester úgy válaszolt, hogy a hulladékok tárolását az ipari parkban oldják meg a jövőben
Kiss György az iránt érdeklődött, hogy miképpen garantálják a jó minőségű munkát, és hogy fogják ezt ellenőrizni.
Hámori György elmondta, hogy külsős megbízott minőségi ellenőr által végzett szigorú ellenőrzés lesz, és az EU is külön ellenőriz.
Pászly Tibor kifejtette, hogy a hamarosan kezdődő távhő vezeték beruházást össze kell hangolni ezzel a beruházással.
Hámori György: „A távhő az önkormányzat cége, szeretném azt látni, hogy nem tudunk egyezségre jutni a munkákkal kapcsolatban”
Kiss Anna piactér és park felújításával kapcsolatba felvetette, hogy az elmúlt évek nyarai alapján fontos, hogy legyenek árnyékos helyek.
Szappanos Erika válaszában elmondta, hogy megfelelő magasságú növényekkel biztosítják az árnyékot.
Pölöskei Sándor felvetette, hogy a második világháborúban hazánkba menekült lengyelek kb 10.000 főt befogadó három Sopron megyei táborának a mai városháza épületében volt a parancsnoksága. Ennek emléktáblát kellene állítani.
Válaszában Hámori György elmondta, hogy a Városházán lesz emléktábla arról, hogy a különböző időszakokban milyen funkciója volt az épületnek.
Kovács Csaba a Kapuvári Városszépítő Egyesület titkára a Hany Istók szobor helyének biztosítását kérte. Hámori György elmondta, hogy betervezték a közadakozásból készítendő szobor helyét.
Orbán Imre felhívta a figyelmet, hogy vonják be a helyi vállalkozókat a munkákba, ezt a szándékot a polgármester is megerősítette.

Címkék: kapuvár

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!