Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Június 27. 11:47, szerda | Bulvár
Forrás: mti

Lovaggá ütötték Barry Gibbet, a Bee Gees volt énekesét

Lovaggá ütötték Barry Gibbet, a Bee Gees volt énekesét

Lovaggá ütötték kedden a Buckingham-palotában Barry Gibbet, a legendás angol popegyüttes, a Bee Gees utolsó életben lévő tagját.

A 71 éves Gibb a brit "zenei életben kifejtett, valamint jótékonysági tevékenységéért" került fel az uralkodó által újév alkalmából magas elismerésben részesítettek listájára, amelyet még tavaly decemberben hoztak nyilvánosságra.

A Buckingham-palota a Twitteren tett közzé egy fényképet a keddi ceremóniáról, amelyen Károly walesi herceg, II. Erzsébet királynő fia ütötte lovaggá az uralkodó nevében a zenészt.

A Bee Gees, amelyet a három fivér, Barry, Robin és Maurice Gibb alapított, több mint 220 millió lemezt adott el világszerte és ezzel minden idők egyik legsikeresebb popegyütteseként vonult be a történelembe. A három testvér 2001-ben megkapta a Brit Birodalom Rendjének Parancsnoka (CBE) címet.

A Bee Gees nevéhez fűződik a diszkókorszak néhány legnagyobb slágere, köztük az 1977-es Szombat esti láz filmzenéjeként világhírűvé vált Stayin' Alive, a Night Fever és a How Deep Is Your Love című számok.

Lovagi kitüntetésének decemberi bejelentésekor Gibb két néhai testvérére, a 2003-ban elhunyt Maurice-ra és a 2012-ben meghalt Robinra utalva kijelentette: az elismerés ugyanannyira megilleti őket is, mint őt.

A keddi ceremóniát követően Sir Barry Gibb elmondta, hogy a kitüntetés még mindig "kicsit szürreális" számára. Hozzátette: "ez óriási elismerés, amelyet a hazádtól kaphatsz, és rendkívüli büszkeséggel tölt el".

A Gibb-testvérek a brit Man-szigeten látták meg a napvilágot és Manchesterben nőttek fel.

Nagy-Britanniában az uralkodói kitüntetéseket évente kétszer ítélik oda, először II. Erzsébet királynő júniusi "hivatalos" születésnapján, majd újév előestéjén. A tavaly decemberben közzétett lista 1123 nevet tartalmaz.

A lovagi rangra emeltek névsorában Barry Gibb mellett Ringo Starr, a Beatles egykori dobosa is helyet kapott (őt márciusban ütötték hivatalosan lovaggá), a brit pop-rock olyan klasszikusaihoz csatlakozva, mint Sir Elton John, Sir Mick Jagger, Sir Tom Jones és Sir Cliff Richard.

Címkék: barry gibb, bee gees, lovag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.