Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Március 07. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: Kapuvár Castrum SC

Már 6 EB kvótát harcoltak ki a kapuvári karatésok

Már 6 EB kvótát harcoltak ki a kapuvári karatésok

Három arany, 1-1 ezüst és bronz a diákolimpián.

57 sportegyesületből, közel 600 fiatal karatés mérte össze tudását a 2016/17-es Kyoskushin Karate Diákolimpián. A Castrum SC Kapuvár 8 versenyzője 3 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzéremmel remekelt az ország legfontosabb utánpótlás karate versenyén. Ezúttal 4 junior versenyző szerzett indulási jogot a 2017-es koppenhágai Európa Bajnokságra.

Castrumos Junior aranyérmesek: Bán Lili női -55 kg, Végerbauer Roberta női +60 kg, Pantelics Bence férfi -70 kg. (+ Junior KATA – formagyakorlat bronzérem is)
Németh Márk pedig a junior férfi -75 kg kategóriában elért ezüstérmével vívta ki az indulás jogát a dániai Junior Shinkyokushin Karate Európa bajnokságon április elején. A felnőtt Magyar Bajnokságon kvalifikált női versenyzőkkel (Németh Veronika és Szondi Anikó) így már 6 fősre duzzadt a kapuvári EB csapat.

A veszprémi Arénában elért eredményekkel elégedett Sensei Pantelics Péter edző, mivel mind az „első versenyes” fiatalok, mind pedig a juniorok hozták az elvárt teljesítményt. Ez a diákolimpiai eredmény a junioroknál fontos kvalifikációs kvóta úgy az Európa Bajnokságra, mint az őszi Világkupára.

Mielőtt azonban Dániában sor kerülne a kontinens viadalra, a Castrum junior versenyzői március közepén Berlinbe utaznak, hogy részt vegyenek a Kyokushin World Union (KWU) Junior Európa bajnokságon, és tanúságot tegyenek a kapuvári virtusról.

A fotón balról jobbra:Kovács Róbert, Bán Lili, Németh Virág, Végerbauer Roberta, Németh János, Hoffer András, Pantelics Péter, Pantelics Bence és Németh Márk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:00, szombat | Helyi

Nyári alkotótábor gyerekeknek Beledben

Érdeklődni jelentkezni a művelődési házban lehet.

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!