Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Szeptember 19. 06:00, szerda | Helyi
Forrás: MSZP Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szövetsége

Már Nyugat-Dunántúlon is veszélyben a munkahelyek

Már Nyugat-Dunántúlon is veszélyben a munkahelyek

Az MSZP megyei elnöksége állásfoglalást adott ki a kapuvári húsüzemben kialakult krízishelyzetről.

Az elmúlt napokban Győr-Moson-Sopron megyében két külön világot ismertünk meg. Az egyikben a helyi Fidesz barátainak segítségével átláthatatlan milliárdos üzleteket kötnek Győrben, a másikban Kapuváron 400 család tölti bizonytalanságban a mindennapjait. Míg a kormány barátai meggazdagodnak, addig másoknak a mindennapi megélhetése kerül veszélybe. Az egyik világban a Fidesz, a képviselői és a barátai, a másik világban az egyszerű állampolgárok, hétköznapi emberek, dolgozók és sorsok állnak.

Kapuváron jelenleg 400 emberi sors, 400 munkahely sorsa forog kockán. Bízunk abban, hogy a Fidesz megyei képviselői felelősségük teljes tudatában érzékelik a problémákat. Érzik azt, hogy vezetőjük, Orbán Viktor gazdaságpolitikája rossz és kudarcba fulladt. Nyoma sincs az ígért „1 millió munkahelynek” és a gazdasági növekedésnek. Ma már azt látjuk, hogy Nyugat-Dunántúlon sem nő, hanem csökken a munkahelyek száma, és most Kapuvár legnagyobb munkaadója is veszélybe került. Felszólítjuk a Fidesz képviselőit, hogy tegyenek végre valamit, vállaljanak felelősséget az állampolgárokért, a hétköznapi emberekért, a dolgozókért, a sorsokért!

Nem hangzatos ígéretekre, nem félmegoldást jelentő kormányzati problémakezelésre, nem több százmillió forintba kerülő és sikertelen „munkahelyvédelmi akcióterv” reklámkampányra van szükség. Az ígéretek ellenére a vágás és a feldolgozás hétfőtől nem indult újra Kapuváron, a helyzet mielőbbi cselekvést és teljes gazdaságpolitikai fordulatot kíván. Igazságos adórendszerre, a helyi erőforrásokra alapozó mezőgazdasági termelésre, élelmiszeriparra, új és értékes munkahelyeket teremtő, növekedésen alapuló gazdaságra van szükség. Itt lenne az ideje, hogy Orbán Viktor kormánya és a Fidesz megyei képviselői végre felismerjék ezt, és tegyenek is valamit a helyi munkahelyek védelme, a helyi mezőgazdasági termelés - kiemelten állattenyésztés - és a helyi élelmiszeripar biztonsága érdekében.


Megyei Elnökség

MSZP Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szövetsége

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.