Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Április 05. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: FLOW PR

Meghökkentő káresetek a Generalinál

Meghökkentő káresetek a Generalinál

A Generali Biztosító 2013-ban összesen több mint 300 ezer káresetet regisztrált, nagyságrendileg 35 milliárd forint értékben.

A Generali Biztosítóhoz 2013 folyamán összesen több mint 300 ezer kárbejelentés érkezett, 35 milliárd forintot meghaladó értékben. A különféle kártípusok közül a vagyonkárokból regisztrált a legtöbbet a társaság. Ebben a kategóriában ugyanakkor számos olyan furcsa, meghökkentő esete volt a biztosítónak, amelyek még az évtizedes tapasztalattal rendelkező kárszakértőket is meglepték. A pornóforgatás alatti kárfelméréstől kezdve, az égő karácsonyfa emeleti ablakon történő kidobásán keresztül, a nagy értékű kép pezsgősdugóval való „lelövéséig” számtalan furcsa eset volt a tavalyi évben is.

Az előző évekhez hasonlóan tavaly is a vagyonkárok voltak mind darabszámban, mind értékben az első helyen. Azonban e számtalan káreset közt is alig lehet két egyformát találni. Minden káresemény különböző, és a károsultak is különféle módokon élik meg a veszteséget, így a kárszakértő munkatársaknak nem csak szakmai felkészültségre, de nagyfokú empátiára is szükségük van.

A változatosság ellenére a legtöbb esetben kiszámítható, hogy a kárbejelentést követően mivel találkozik majd a kárrendező, de bizonyos helyzetekben még a legtapasztaltabb munkatársakat is érhetik meglepetések. Az alábbiakban néhány extrém, különleges helyzetet és káreseményt mutatunk be.

Pornófilm-forgatás

Tavaly nyáron a Generali egyik kárszakértője egy villához látogatott el, ahol egy konténeres teherautó figyelmetlen tolatása következtében megsérült az épület. A szokásos adatfelvétel és fényképezés befejezésével a szakértő megkezdte a jegyzőkönyv kitöltését. A „házigazda” azonban úgy látta, hogy nehézséget okoz a szakértő számára a papírok szabadban történő kitöltése, így behívta a házba: „ha nem zavartatja magát, kerüljön beljebb”. A szakértő ennek nem látta akadályát, így papírjaiba merülve helyet foglalt a házban. Rövidesen a nagy terű, amerikai konyhás nappaliban egyre többen gyűltek össze körülötte, köztük fürdőköpenyes, félmeztelen emberek, valamint egy fővilágosító és egy kameraman. Akkor jött rá, hogy mi zajlik körülötte, amikor meghallotta, a rendezői utasítást: „és, akcióóó!”. Ettől a ponttól már nyilvánvalóvá vált, hogy egy pornófilm-forgatás közepébe csöppent.

Égő karácsonyfa repült a hatodikról

Karácsony szentestéjén egy család csillagszórókkal és gyertyákkal díszítette fel a karácsonyfát, majd a kamerát előkészítették az ünnepi jelenet megörökítésére. A fények meggyújtása után elindult a családfő a kamera felé, ám mire odaért, már az egész fa erősen lángolt. Hirtelen, a pánik hatására megragadta az égő fát, és kétségbeesésében kidobta hatodik emeleti ablakból az utcára. Szerencsére az utcán senkinek nem esett baja, ám a családfő sajnos másodfokú égési sérüléseket szenvedett, ezenkívül kigyulladt a függöny, és a lakást korom borította be. A biztosító végül megtérítette a kárt, ám érdemes levonni az eset tanulságait: rendkívül kevés figyelmetlenség és néhány pillanat is elég ahhoz, hogy a kisebb láng tomboló tűzzé váljon.

Kilőtt a pezsgődugó, ki tudja hol áll meg

Szilveszter este történt, hogy a házigazda szerette volna kibontani a pezsgőt, ám az üveg a drót levétele után felrobbant a kezében. Bár személyi sérülés nem történt, a pezsgő a szoba egész berendezését beborította, így az étkezőasztal mellett függő, több mint 10 millió forint értékű festményt is. Próbálták letörölni a pezsgőt a képről, ám a vizes alapú festék elmaszatolódott, ez pedig jelentős anyagi és felbecsülhetetlen eszmei kárt okozott a tulajdonosoknak.

Mi számít káresetnek, és mi nem?

Az év több százezer kárbejelentésből persze olyanok is akadnak, melyek nem tekinthetőek káreseménynek, azonban az ügyfelek ragaszkodnak a kárfelvételhez. Példáként a 2013-as eseményekből szemezgethetünk:

· A biztosított utas a villamoson ült, és egy másik utast „intenzíven lehányt”, ahogyan a kárfelvételi adatlapból kiderült.

· Előfordult az is, hogy a saját magát lakásából kizáró ügyfél berúgta a bejárati ajtaját, majd hívta a biztosító munkatársait kárfelvétel és ajtócsere miatt.

Az alábbiakban olyan „kreatív” megoldások láthatóak, melyek könnyen okozhatnak nagyobb problémákat, baleseteket.



Címkék: biztosítás, generali, kár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei