Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Február 19. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Megtévesztették a döri nagymamát is

Megtévesztették a döri nagymamát is

Trükkös csalásokra, lopásokra hívja fel az idősek figyelmét a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

Győr-Moson-Sopron megyében élő időseket vezetékes telefonjaikon hívogatják az elkövetők. A hívók legtöbbször unokájuknak adták ki magukat, azt állítják segítségre szorulnak, pénzre lenne szükségük.

Az elmúlt napokban a megye több településén is hasonló esetek történtek. Kajárpécen 2015. február 13-án egy 75 éves néni esett a csalók áldozatául. Az asszonyt egy ismeretlen nő hívta fel otthonában, unokájaként mutatkozott be és rövid beszélgetés után előadta, hogy átmeneti anyagi nehézsége miatt pénzre lenne szüksége. A sértett némi hezitálás után a spórolt pénzét felajánlotta az unokának vélt tettesnek. A telefonos csaló elmondta, hogy akadályoztatása miatt nem tud a pénzért menni, de a kért összeget az asszony tegye bele egy borítékba, majd ő egy barátnőjét odaküldi érte. A későbbi előre egyezetett időpontban valóban meg is jelent az idős asszony háza előtt a pénz átvevője. A néni csak akkor eszmélt rá, hogy megtakarítását egy idegennek adta, miután felhívta a családtagjait, akik közölték vele, hogy aznap nem ők telefonáltak.

Hasonlóan a fenti módszerhez 2015. február 17-én Dör községben, egy 74 éves nénit csaptak be.

A Győr-Moson-Sopron Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy a hasonló esetek elkerülése könnyen elkerülhető, megelőzhető. Járjanak utána, hogy a telefonáló az-e, akinek mondja magát. Bármilyen indokra is hivatkozik egy idegen, soha ne adjanak át készpénzt!Idegenek előtt, nyilvános helyen ne beszéljenek magánügyeikről. Bűncselekmény gyanúja esetén azonnal értesítsék a rendőrséget. Gyanús idegenek látogatása esetén jegyezzék meg személyleírásukat, gépjárművük rendszámát és értesítsék a rendőröket a 107-es vagy a 112-es segélyhívó számok valamelyikén!

Címkék: áldozat, csaló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei