Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Július 05. 06:08, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mi lesz a bölcsődei korai fejlesztéssel?

Mi lesz a bölcsődei korai fejlesztéssel?

Nincs külön nevesítve sem a köznevelési törvényben, sem a költségvetésben, hogy a bölcsődék végezhetnek korai fejlesztést. A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete szerint nagy a baj - adta hírül az Inforádió.

Nem tudjuk, hogy január 1-től mi lesz a sérült gyerekekkel - a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke, Szűcs Viktória azért mondta ezt az InfoRádiónak, mert a köznevelési törvényben már nem szerepel, hogy a bölcsődék végezhetnek korai fejlesztést.

Márpedig ha ez nem szerepel benne, akkor értelemszerűen nincs hozzá 'financiális láb' sem, ezért a költségvetési törvény sem nevesíti, ez pedig hatalmas probléma, ami több ezer gyereket érinthet - tette hozzá.

Korábban ezt a közoktatási törvény rendezte, így a mindenkori költségvetési törvényben kiegészítő normatív támogatást tudtak az intézmények igénybe venni a korai fejlesztést igénylő gyerekek után.

Szűcs Viktória azonban kiemelte: a köznevelési törvény vitájába ezúttal nem vonták be őket, így utólag szembesültek a problémával.

A szakszervezet szerint, ha eltűnik a sajátos nevelési igényű gyermekek korai fejlesztésére igényelhető normatív támogatás, az önkormányzatok nem tudják kigazdálkodni a szükséges pénzt. Egyeztetni szeretnének az oktatási államtitkársággal.

Az InfoRádió megkereste a tárcát a szakszervezet véleménye miatt, de eddig nem kaptak választ.

Címkék: bölcsőde, törvény

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére