Városlista
2020. november 24, kedd - Emma

Hírek

2017. Szeptember 06. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: www.eszterhaza.hu

Minden évszakban lenyűgöző úticél a magyar Versailles

Minden évszakban lenyűgöző úticél a magyar Versailles

Péntektől egy hetes vonósnégyes fesztivál is várja a zenekedvelőket Fertődön.

Aki egy igazán különleges, felüdítő programot szeretne önmaga, vagy családja számára, az mindenképpen látogasson el a közelünkben, Fertődön lévő, Európai Uniós támogatásból folyamatosan megújuló Esterházy kastélyba.

Nem mindennapi élményben lesz része, az Esterházy „Fényes" Miklós világában. Ő építtette ezt az európai uralkodói udvarokhoz is mérhető szépségű barokk-rokokó főúri rezidenciát. A 251 éves kastély körül egy nagyon látványos barokk park is kialakításra került, amibe idén nyáron egy Rózsakertet is létre hoztak. A kétemeletes kastély számos lakosztályból és díszteremből áll. Minden teremben a korabeli építészet és lakberendezés kimagasló szépségű példáit csodálhatjuk meg.
A leglátványosabb termek a Díszterem és Zeneterem, illetve a Sala Terrena (avagy a Nyári hűsölő terem). Ezen terek különlegességét a márvány padlók, és a falakat gazdagon díszítő ezüst vagy aranyozott dekorációk, freskók, tükrök és virágfüzérminták adják.

A kastély a zenetörténetéről is híres, hiszen 24 éven át itt élt és alkotott a herceg udvari zeneszerzőjeként Haydn, a híres osztrák zeneszerző. A Zeneterem és a 2013-ban felújított Marionettszínház ma is koncert- és előadóteremként működik. A kastély legközelebb a szeptember 8-17. között megrendezendő 10. Haydn Vonósnégyes Fesztiválnak ad helyet.

A kastély látogatása közben ifjú párokkal is találkozhatunk, hiszen ez a különlegesen szép kastély esküvői helyszínként is szolgál házasulandó pároknak.
A kastélynak jelenleg egyetlen lakója van, a ma élő 13. Esterházy herceg, Esterházy Antal személyében, aki fontosnak tartja a családi tradíció ápolását, ezért részt vesz rendezvényeken, és néha még házigazdaként a látogatókat is köszönti.

A kastély minden nap 10-től 18 óráig van nyitva. A parkja ingyenesen tekinthető meg, az épületben való idegenvezetés díja 2000 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1000 Ft, illetve a családi jegy 4000 Ft-ba kerül. Az idegenvezetés után lehetőség nyílik egy kávé vagy sütemény elfogyasztására a kastélyban lévő Esterházy kávézóban, és ajándéktárgyak vásárlására a Múzeumshopban.


Ezek érdekelhetnek még

2020. November 23. 16:00, hétfő | Helyi

Kedden Rábatamásiban szólal meg a sziréna

Szirénapróba lesz.

2020. November 23. 13:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2020. November 23. 07:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Hálózatkarbantartást végez az áramszolgáltató.

2020. November 22. 20:15, vasárnap | Helyi

Pengével, ereszcsatornával, ököllel támadott a csornai és a győri garázda

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt állították elő őket.