Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Szeptember 01. 11:57, csütörtök | Helyi
Forrás: Kapuvári Tűzoltóparancsnokság

Napkollektorok kerülnek a kapuvári tűzoltólaktanyára

Napkollektorok kerülnek a kapuvári tűzoltólaktanyára

Szeptember elsejével indul a kapuvári tűzoltólaktanya hat éve megkezdődött teljes külső és belső felújításának záró szakasza.

 A most kezdődő 12.5 millió forint értékű felújítás, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság támogatásával valósul meg, és az épületeket hőszigetelésését, tetőfelújítását és napkollektoros melegvízrendszerének kiépítését is tartalmazza.

A tűzoltólaktanya felújítására pályázat útján választották ki a kivitelezőt is. A szerződéskötésre augusztus 31-én a kapuvári Városházán került sor, és máris állványoznak a szakemberek a laktanya területén. Molnár Sándor tűzoltó őrnagy, kapuvári tűzoltóparancsnok szerint nem csak látványos, de fontos eleme is egyben a féltucat esztendeje kezdődött rekonstrukciónak az utolsó fázis. A felújítás során a környezettudatos és energiatakarékos megoldásokat részesítették előnyben, amelynek megkoronázása lesz a laktanya számára meleg vizet biztosító napkollektor rendszer kiépítése és üzembe helyezése.
A kapuvári tűzoltóságot napi tevékenységének végzésében az építkezés semmilyen formában nem akadályozza, erre külön ügyeltek a kivitelezői pályázatok elbírálása során. A tervek szerint október végére a munkákkal elkészülnek, így késő ősszel már a nap energiáját hasznosítva működhet tovább a kapuvári laktanya. 

Címkék: kapuvár, tűzoltóság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.