Városlista
2020. október 31, szombat - Farkas

Hírek

2011. Szeptember 01. 11:57, csütörtök | Helyi
Forrás: Kapuvári Tűzoltóparancsnokság

Napkollektorok kerülnek a kapuvári tűzoltólaktanyára

Napkollektorok kerülnek a kapuvári tűzoltólaktanyára

Szeptember elsejével indul a kapuvári tűzoltólaktanya hat éve megkezdődött teljes külső és belső felújításának záró szakasza.

 A most kezdődő 12.5 millió forint értékű felújítás, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság támogatásával valósul meg, és az épületeket hőszigetelésését, tetőfelújítását és napkollektoros melegvízrendszerének kiépítését is tartalmazza.

A tűzoltólaktanya felújítására pályázat útján választották ki a kivitelezőt is. A szerződéskötésre augusztus 31-én a kapuvári Városházán került sor, és máris állványoznak a szakemberek a laktanya területén. Molnár Sándor tűzoltó őrnagy, kapuvári tűzoltóparancsnok szerint nem csak látványos, de fontos eleme is egyben a féltucat esztendeje kezdődött rekonstrukciónak az utolsó fázis. A felújítás során a környezettudatos és energiatakarékos megoldásokat részesítették előnyben, amelynek megkoronázása lesz a laktanya számára meleg vizet biztosító napkollektor rendszer kiépítése és üzembe helyezése.
A kapuvári tűzoltóságot napi tevékenységének végzésében az építkezés semmilyen formában nem akadályozza, erre külön ügyeltek a kivitelezői pályázatok elbírálása során. A tervek szerint október végére a munkákkal elkészülnek, így késő ősszel már a nap energiáját hasznosítva működhet tovább a kapuvári laktanya. 

Címkék: kapuvár, tűzoltóság

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 30. 16:00, péntek | Helyi

Most szombaton is társadalmi munkára hívják a rábatamásiakat

Folytatódik a járdafelújítás.

2020. Október 30. 15:50, péntek | Helyi

Összeütközött két gépkocsi Belednél

Közlekedési baleset

2020. Október 30. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Programok amíg lehet.

2020. Október 30. 09:00, péntek | Helyi

Rábaközi házakba tört be, elfogták a rendőrök

Kifigyelte, mikor üres a ház, majd befeszítette az ajtót, és készpénzt, valamint ékszereket lopott egy 19 éves győri férfi.