Városlista
2020. október 31, szombat - Farkas

Hírek

2019. Április 15. 13:57, hétfő | PR

Négy tipp takarékoskodáshoz

Négy tipp takarékoskodáshoz

Ugyanakkora fizetésből van, aki máról holnapra él, más pedig év végén elmegy egy egzotikus nyaralásra. A spórolás nem boszorkányság, viszont egy biztos: folyamatos odafigyelést igényel.

Van, ahol megbecsült érték

Sokan már a megtakarítás, vagy a takarékosság szó hallatán végigborzonganak, mintha ez egy riasztó dolog lenne.
A szakértők szerint Magyarországon meglepő módon nagyvonalúbban, ‘nagyobb lábon’ élnek igen sokan, mint például Dániában, a világ egyik leggazdagabb országában.
A zord éghajlatú skandináv államokban nagy kultúrája van a szerény életmódnak, és semmi különös nincs abban, ha valaki minden ételmaradékot felhasznál ahelyett, hogy kidobná, vagy leoltogatja maga után a lámpákat. Nálunk ezzel szemben a jó élet ismérve sokaknál a költekezés - ám néha így az igazán fontos dolgokra nincs pénz.
Az alábbiakban bemutatunk olyan tippeket, amelyek ‘fájdalommentesen’ segítenek lefaragni a költéseinkből.

Átgondoltan költsünk online

Minél kézzelfoghatóbban, lassabban és több részletben fizetünk, annál nehezebben adjuk ki a pénzt. A legbecsapósabb a virtuális vásárlás: egy kattintás, egy kicsit kisebb összeg a képernyőn, és máris vásároltunk ötvenezerért egy nadrágot. Inkább először nézzük át a netes vételi lehetőségeket például árösszehasonlító oldalak segítségével.

Ha kártyával vásárolsz, fizess elő SMS szolgáltatásra

Ma már sokak számára a bankkártyás vásárlás a legkényelmesebb. Ám így nagy valószínűséggel többet költünk, mint amennyit ‘valódi’ pénzzel költenénk. Ha viszont SMS-t kérünk minden levonásról, akkor az legalább még egyszer szembesít minden egyes kávé, sütemény, élelmiszervásárlás, tankolás árával. Ez is megfontoltabbá tehet.
Kártyával bónuszhoz is hozzájuthatunk: választhatunk olyan hitelkártyát, amellyel levásárolható hűségpontokat is nyerünk.

Ne vásárolj azért, hogy gazdagnak tűnjél


Ha úgy érzed, nyomás van rajtad - egy előkelő üzletben, egy társasági vacsorán, egy koktélbárban - hogy háromszor annyiért vegyél valamit, mint amennyit reálisnak tartasz, gondolj a fent említett dánokra.
Az igazán gazdagok - sem itthon, sem külföldön - nem szórják a pénzt. Ők nem veszik meg a kávéház láncok 5000 forintos reklámbögréit, sem az óriási logós 100 ezer forintos cipőket. Mellesleg egy stílustanácsadó könyv óva int attól, hogy pénzt adjunk ki azért, hogy reklámhordozók legyünk.

Csináld magad!

A háztartás nagy pénznyelő lehet, de pár fortéllyal rengeteget lehet spórolni. Például készítsük el este a másnapi ebédünket, és ne étteremben együnk - ez például heti szinten öt-tízezer forintot is jelenthet.
Az előre tisztított, összeállított ételcsomagokat is hanyagolhatjuk, ha nem nevelünk újszülött hármasikreket otthon. Megtisztítani egy sárgarépát egy perc - ezzel nem sokat nyerünk, de sokat fizetünk érte.

Egy a rengeteg további lehetőség közül: keressünk a garázs- és lakásvásárokat, csereberéljük a régi holmikat. Új gazdája örülni fog neki, és nem növeljük a szemét mennyiséget.
Végül: takarékoskodjunk az energiával. Egy relatíve kisebb kiadással ezen a téren rengeteget nyerhetünk. Újítsuk fel - akár hitelből - az otthonunk szigetelését, fűtési rendszerét, és nyerjünk ezzel hosszú távon több százezer forintot.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 29. 17:23, csütörtök | PR

Milyen a tökéletes TV sarok?

Mai szemmel már nem is igazán értjük, hogy néhány évtizeddel ezelőtt hogyan ülhetek nagyszüleink hokedliken, miközben a meccset vagy a híradót nézték.

2020. Október 27. 10:04, kedd | PR

Egy társas webáruház szerint ezek most a legjobb játékok

Cicáktól a zombikig

2020. Október 09. 11:35, péntek | PR

Mi a stílus? Hogyan legyünk stílusosak?

A stílus, a divatos öltözködés egy kiforrott személyiséget takar.

2020. Október 09. 11:29, péntek | PR

Hogyan kerülhetjük el a gyors bőröregedést?

A bőr öregedését ugyan nem kerülhetjük el, de magát az öregedési folyamatot jelentősen lelassíthatjuk.