Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Szeptember 17. 11:08, hétfő | Helyi
Forrás: mti.hu

Nem indult újra a termelés a kapuvári húsgyárban

Nem indult újra a termelés a kapuvári húsgyárban

A tulajdonos múlt heti ígérete ellenére nem indult újra a kapuvári húsgyárban a vágás – közölte hétfőn az MTI érdeklődésére az üzem szakszervezeti vezetője.

- Látjuk, hogy a menedzsment dolgozik a probléma megoldásán, de azt is, hogy a mai nappal ez nem sikerült – fogalmazott Pászli Tibor. Elmondta, hogy az utóbbi napok minimális működése volt a hétfő reggeli órákban is, és megjegyezte: már a felvásárlók pénteki visszajelzéseiből látható volt, hogy kevéssé valószínű az üzem felpörögése.A termelés nem állt le, ám jelentősen csökkent, lényegesen kevesebb alapanyag érkezik és késztermék távozik az üzemből. A termelés csökkentése aggodalomra ad okot, mivel szeretnék a 400 munkahelyet és az üzleti partnereket megtartani - fogalmazott a szakszervezeti vezető.

Szerdán a Kormányszóvivői Iroda bejelentette, hogy a kormány kiemelt jelentőségű vállalattá nyilvánította a kapuvári húskombinátban érintett két céget. A lépést az indokolta, hogy a kapuvári húskombináttal kapcsolatban súlyos pénzügyi visszaélések gyanúja merült fel a korábbi felelőtlen garanciavállalások miatt. A helyzet tisztázása és a munkahelyek megvédése érdekében a kormány megteszi a szükséges lépéseket és nemzetstratégiai szempontból kiemelt jelentőségű vállalattá nyilvánította a húskombinátban érintett mindkét céget - közölte a Kormányszóvivői Iroda szerdán. A két érintett cég a Kapuvári Hús Zrt. és a Kapuvári Bacon Húsipari Kft. Ma még nem világos, hogy milyen eszközök vannak a kormány kezében, és mit szándékozik tenni a rendkívül nehéz hazai húsipar érdekében. A kapuvári és a gyulai üzem óriási problémái már nyilvánvalóak, ami tovább fog gyűrűzni a sertéstenyésztőkre is.

Pénteken 400-500 ember demonstrált a kapuvári üzem előtt, az ott dolgozók munkahelyének védelmében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.