Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. November 22. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Castrum SC

Nemzetközi Para Karate Bajnokságon szerzett ezüstérmet Magyar Lóránt a Castrum sportolója

Nemzetközi Para Karate Bajnokságon szerzett ezüstérmet Magyar Lóránt a Castrum sportolója

Szombaton rendezték Budapesten a Kellner Ferenc Sportcsarnokban a Dream Cup World i-Karate Nemzetközi Bajnokságot.

A versenyen 80 sérült para sportoló bizonyította képességét a nemzetközi bírói gárda előtt.
Kerekesszékes-, autista-, látássérültek- és mozgásukban korlátozott karatékákkal, és kisérőikkel telt meg a Madárfészek Sportakadémia, ahol 2 tatamin zajlottak a KATA küzdelmek.

Magyar Lóránt a Castrum SC Kapuvár Para Karate versenyzője a 302-es kategóriában formagyakorlatával ezüstérmet vívott ki. Az egyéni versenyszámokat követően a páros KATA versenyekre került sor. Itt a Castrum párosa 9 induló közül, épp hogy pár századnyi pontkülönbséggel lecsúszott a dobogóról, így a Magyar Lóránt - Pantelics Péter páros az előkelő 4. helyen végeztek.

- Nagyon tanulságos volt számomra a hétvégi bajnokság. Látni a sérült fiatalokat, ahogy sokszor edzőik segítségével, néha többszöri "nekifutásra", de sikeresen végezték el a néha 20 lépésnél is bonyolultabb küzdő gyakorlatokat, úgy vélem, mind egytől-egyig szamurájokként küzdöttek. 22 éve versenyeztem utoljára. Nem gondoltam volna, hogy még egy nemzetközi bajnokságon tatamira fogok lépni, főleg nem, hogy KATA versenyszámban.
Lórival a Yantsu Katát mutattuk be. Figyeltünk egymás ritmusára, és véleményem szerint remek volt az összhangunk. Az, hogy a belgák vitték el a dobogós helyeket, nem volt meglepő számunkra, hiszen Shihan Koen Spitaels már több éve foglalkozik para sportolókkal, és nyugaton jóval nagyobb az empátia, és az elfogadás a sérült emberek iránt. Büszke vagyok Lórira, és mind a 80 indulóra, akik szombaton kiálltak, és megmutatták mire képesek az iKarate sportban. - mesélte el sensei Pantelics Péter a Castrum edzője a hétvégi tapasztalatait.

Címkék: karate, kata, parasport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.